Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πορτογαλικό δικαστήριο: «Αναξιόπιστα» τα τεστ PCR για τον κορωνοϊό και «παράνομη» η καραντίνα

Πορτογαλικό δικαστήριο: «Αναξιόπιστα» τα τεστ PCR για τον κορωνοϊό και «παράνομη» η καραντίνα
Σημαντική δικαστική απόφαση για διαδεδομένο τεστ ανίχνευσης του Covid -19
Απόφαση – σταθμός από πορτογαλικό δικαστήριο, που αποφάνθηκε πως ένα μόνο θετικό τεστ PCR δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική διάγνωση μόλυνσης από Covid – 19 ενώ έκρινε ότι και η καραντίνα συνιστά «πράξη παράνομη»
To Εφετείο στη Λισαβόνα απεφάνθη πως το PCR δεν είναι αξιόπιστο τεστ για τον Sars-Cov-2, και ως εκ τούτου οποιαδήποτε επιβεβλημένη καραντίνα με βάση αυτά τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι παράνομη.
Η υπόθεση αφορά τέσσερις τουρίστες που εισήλθαν στη χώρα από τη Γερμανία  και οι οποίοι τέθηκαν σε καραντίνα από την περιφερειακή υγειονομική αρχή.
Από τους τέσσερις, μόνο ένας είχε διαγνωστεί θετικός  στον ιό, ενώ οι άλλοι τρεις θεωρήθηκαν απλώς «υψηλού κινδύνου μόλυνσης».
Και οι τέσσερις, τις προηγούμενες 72 ώρες, είχαν διαγνωστεί αρνητικοί στον ιό πριν αναχωρήσουν από τη Γερμανία για την Πορτογαλία.
Στην απόφασή τους, οι δικαστές Margarida Ramos de Almeida και Ana Paramés αναφέρθηκαν σε αρκετές επιστημονικές μελέτες.
Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στη μελέτη των Jaafar et al., η οποία διαπίστωσε ότι - όταν εκτελούνται τεστ PCR με 35 κύκλους ανίχνευσης του ιού ή περισσότερους - η ακρίβεια μειώνεται στο 3%, κάτι που σημαίνει ότι έως το 97% των θετικών αποτελεσμάτων θα μπορούσε να είναι ψευδώς θετικά.
Η απόφαση βασίζεται στο συμπέρασμα ότι, με βάση την επιστήμη κάθε δοκιμή PCR που χρησιμοποιεί πάνω από 25 κύκλους είναι εντελώς αναξιόπιστη.
Οι κυβερνήσεις και τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν αναφέρει ελάχιστα σχετικά με τον ακριβή αριθμό κύκλων που εκτελούν κατά το τεστ PCR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης