Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αναστάσιος Παπαθωμάς, πρεσβεία Ελλάδος στις Βρυξέλλες: Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο μειώθηκαν 20% το 8μηνο του 2020

tags :
Αναστάσιος Παπαθωμάς, πρεσβεία Ελλάδος στις Βρυξέλλες: Οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το Βέλγιο μειώθηκαν 20% το 8μηνο του 2020
Στο 1,1 δισ. ευρώ διαμορφώνεται το εμπορικό έλλειμμα
Για τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο Αναστάσιος Παπαθωμάς, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ της Πρεσβείας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες.
«Το 2019 οι εξαγωγές μας ήταν περίπου 480 εκατ. ευρώ και 1,6 δισ. ευρώ οι εισαγωγές από το Βέλγιο. Έχουμε ένα έλλειμα της τάξης του 1,1 δισ. εμπορικό. Παράλληλα, όμως, έχουμε εισπράξεις και από τον τουρισμό, έχουμε 580.000 Βέλγους που κάνουν τουρισμό, οπότε έχουμε περίπου 0,5 δισ. ευρώ από τον τουρισμό κι έτσι ερχόμαστε σε μια ισορροπία. Φέτος το χάσαμε και από τον τουρισμό και από τις εξαγωγές, οι οποίες μειώθηκαν κατά 20% στο οκτάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία τα προσωρινά», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Αναστάσιος Παπαθωμάς.
«Οι εισαγωγές είχαν μία μείωση της τάξης του 5%, άρα διευρύνθηκε το έλλειμα. Εισάγουμε φάρμακα, χημικά, αυτοκίνητα, Volvo, Audi κ.λπ., και μηχανολογικό εξοπλισμό. Το Βέλγιο θα μπορούσε να είναι μια πύλη εισόδου ελληνικών προϊόντων για Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο. Για το Λουξεμβούργο είναι, βέβαια είναι πολύ μικρή αγορά. Στην Ολλανδία οι εξαγωγές της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες, περισσότερες από το Βέλγιο», συμπληρώνει.
«Κατ’ αρχήν πρέπει οι Έλληνες εξαγωγείς να προσαρμόσουν περισσότερο το προϊόν τους στην εδώ αγορά και όχι να προσπαθήσουν να πουλήσουν αυτό που έχουν. Συνολικά, σαν εμπορική πρακτική, είναι πολύ σημαντικό να ερευνήσουν την αγορά. Κι εμείς αυτό κάνουμε, τους βοηθάμε, έχουμε πάνω από 200 επιχειρήσεις έχουν απευθυνθεί σε εμάς από την αρχή του χρόνου. Πρέπει να ερευνήσουν την αγορά καλά και να δουν τι ακριβώς χρειάζεται, σε τι τιμή και τι ποιότητα προϊόντος», καταλήγει ο Αναστάσιος Παπαθωμάς.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88265

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης