Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: 117 κινεζικές και ρωσικές εταιρείες στην «μαύρη» λίστα με μέτρα του Trump

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας: 117 κινεζικές και ρωσικές εταιρείες στην «μαύρη» λίστα με μέτρα του Trump
Εταιρείες, όπως οι Commercial Aircraft Corp of China Ltd (COMAC), Aviation Industry Corporation of China (AVIC) και δέκα σχετιζόμενες με αυτές οντότητες, προστέθηκαν στη λίστα που αναγνωρίζει κινεζικές και ρωσικές επιχειρήσεις ως «στρατιωτικούς τελικούς χρήστες» (MEU)
Μέτρα για φερόμενες σχέσεις με τον κινεζικό στρατό θα επιβάλλει η διοίκηση Trump προσεχώς σε 89 κινεζικές αεροδιαστημικές και άλλες εταιρείες  αποκλείοντάς τις από την πρόσβαση σε αμερικανικές τεχνολογίες, όπως μετέδωσε σήμερα Δευτέρα 23/11 το Reuters, επικαλούμενο αντίγραφο του προσχεδίου της λίστας.
Εταιρίες, όπως οι Commercial Aircraft Corp of China Ltd (COMAC), Aviation Industry Corporation of China (AVIC) και δέκα σχετιζόμενες με αυτές οντότητες, προστέθηκαν στη λίστα που αναγνωρίζει κινεζικές και ρωσικές επιχειρήσεις ως «στρατιωτικούς τελικούς χρήστες» (MEU).

Μέτρα και σε ρωσικές εταιρείες 

Επιπλέον στο στόχαστρο μπήκαν 28 ρωσικές οντότητες, περιλαμβανομένων επιχειρήσεων αεροπλοΐας και της σχεδιάστριας εταιρείας των MC-21, Irkut. Ενώ συνδεόμενες εταιρείες πρέπει να αιτηθούν άδεια αγοράς και πώλησης με αμερικανικές εταιρείες, αιτήσεις που σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να απορριφθούν.
Η λίστα των αντικειμένων που θα αποκλείονται από τις ΗΠΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λογισμικό υπολογιστών, επιστημονικό εξοπλισμό εξαρτήματα αεροσκαφών.
Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη, τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν τα πάντα, από βραχίονες για τα κουτιά του ελέγχου πτήσεων μέχρι και τις ίδιες τις μηχανές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης