Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SVB Leerink: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα πάρει ποτέ έγκριση στις ΗΠΑ - Ωραιοποιημένα τα αποτελέσματα

SVB Leerink: Το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα πάρει ποτέ έγκριση στις ΗΠΑ - Ωραιοποιημένα τα αποτελέσματα
Πολλές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca κατά του κορωνοϊού έχει η επενδυτική τράπεζα SVB Leerink
Πολλές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως έχει η επενδυτική τράπεζα SVB Leerink, η οποία, μάλιστα, φτάνει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορέσει να πάρει έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαρμακευτικής, το εμβόλιό της παρουσιάζει 70% αποτελεσματικότητα (σ.σ. ακολούθησε μια ανακοίνωση που αναφέρει πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για τους ηλικιωμένους).
Αυτά τα νέα δεν εντυπωσίασαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα οι μετοχές της εταιρείας να κατρακυλήσουν.
Στην περαιτέρω πτώση, όμως, νέα ώθηση έδωσε ο αναλυτής της SVB Leerink George Porges, ο οποίος διατύπωσε μια σειρά από επιθετικά σχόλια κατά της εταιρείας.

Ο αναλυτής της SVB Leerink, George Porges, δήλωσε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου ότι η εταιρεία ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα, καθώς η δήλωση ότι «δεν έχουν επιβεβαιωθεί ισχυρές παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο» και τα νέα για την αποτελεσματικότητά της της, την οποία εταιρεία «είχε προσπαθήσει να εξωραΐσει», κάνοντας λόγο για 90% αποτελεσματικότητα, εγείρει ερωτήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Porges πιστεύει ότι αυτό το προϊόν δεν θα λάβει ποτέ άδεια στις ΗΠΑ λόγω του σχεδιασμού των δοκιμών της εταιρείας και της εμφάνισης σοβαρών παρενεργειών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης