Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altun (Διευθυντής Προεδρικών Επικοινωνιών): Οι νέες μεταρρυθμίσεις στοχεύουν σε μια πιο δημοκρατική, ευημερούσα Τουρκία

tags :
Altun (Διευθυντής Προεδρικών Επικοινωνιών): Οι νέες μεταρρυθμίσεις στοχεύουν σε μια πιο δημοκρατική, ευημερούσα Τουρκία
Ετοιμάζουμε να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωοικονομική κινητικότητα στον κόσμο , είπε ο Altun αναφορικά με την τουρκική οικονομία στην μετα - COVID περίοδο
Οι μεταρρυθμίσεις του νομικού συστήματος, του συστήματος της δημοκρατίας, και της οικονομίας στοχεύουν σε μια πιο ευημερούσα και δημοκρατική Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα 23/11, ο Διευθυντής Προεδρικών Επικοινωνιών της χώρας, Fahrettin Altun.

Μιλώντας στην Daily Sabah ο Altun επεξεργάστηκε το νέο σύνολο μεταρρυθμίσεων της Τουρκίας, τονίζοντας παράλληλα ότι η νέα περίοδος είναι στην πραγματικότητα μια συνέχεια της ανάπτυξης της χώρας σε όλους τους τομείς τα τελευταία 18 χρόνια.
Η Τουρκία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο όσον αφορά την οικονομία, τη δικαιοσύνη και τους κοινωνικούς τομείς της οποίας ο Πρόεδρος Erdogan έδωσε τις πρώτες ενδείξεις στις 11 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.
Μεταξύ αυτών είναι οι μεταρρυθμίσεις και οι κανονισμοί που σχετίζονται με το επενδυτικό κλίμα της Τουρκίας και τη νομοθεσία που υποστηρίζεται από ένα αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα και η στρατηγική θα βασίζεται σε σταθερότητα, χαμηλότερο πληθωρισμό και διεθνείς επενδύσεις.
Η νέα περίοδος μεταρρύθμισης θα εξετάσει επίσης τους σημαντικούς τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαστικού συστήματος.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος, η χώρα αναμένεται να δημιουργήσει μια ισορροπία στην οποία οι ελευθερίες και η ασφάλεια αλληλοσυμπληρώνονται.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Τουρκία θα ολοκληρώσει ταυτόχρονα το Σχέδιο Δράσης της για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενισχύοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια της δημόσιας εξουσίας που προστατεύει τις ελευθερίες, σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τούρκικη εφημερίδα.

«Έγιναν σημαντικά βήματα για να είναι η Τουρκία πιο ενεργή στην περιοχή και στη διεθνή σκηνή»

«Έχουμε περάσει μια πολύτιμη περίοδο 18 ετών κατά την οποία το πολιτικό κίνημα και στελέχη του προέδρου μας πέτυχαν σημαντική επιτυχία.
Έγιναν σημαντικά βήματα για να είναι η Τουρκία πιο ενεργή στην περιοχή και στη διεθνή σκηνή, ... για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και προώθηση της ευημερίας των πολιτών.
Αυτά τα επιτεύγματα αύξησαν φυσικά τα πρότυπα στην Τουρκία καθώς και τις προσδοκίες.
Γνωρίζοντας αυτό, ο πρόεδρος μας εργάζεται συνεχώς για να θέσει υψηλότερα πρότυπα για τη δημοκρατία, την ευημερία και την εθνική ασφάλεια », δήλωσε.
Ο Altun είπε ότι η Τουρκία κέρδισε ζωτικές νίκες σε βήματα προς τον εκδημοκρατισμό, τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ και τις συνταγματικές τροποποιήσεις, ενώ ο στόχος είναι ακόμη να φέρει τη χώρα σε ένα μέλλον ευημερίας, ελευθερίας και ασφάλειας.
"Βλέπουμε τη δημοκρατία ως μια συνεχή διαδικασία.
Αυτή η διαδικασία δεν θα τελειώσει ποτέ.
Όταν οι νέες εξελίξεις θέτουν νέες απειλές για τις ελευθερίες μας, προσπαθούμε να κάνουμε νέες μεταρρυθμίσεις και να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που θα τις προστατεύει", δήλωσε ο Altun, συνοψίζοντας το πνεύμα του νέου φάση μεταρρύθμισης.

Οικονομία στην εποχή μετά το COVID-19

Μιλώντας για τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, ο Altun είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί να εξετάσει τις ευκαιρίες στην εποχή μετά το COVID-19. «Η τουρκική οικονομία δεν υπέστη μεγάλη κρίση επειδή οι σωστές αποφάσεις και τα μέτρα ελήφθησαν άμεσα σε μια περίοδο που ο κόσμος αντιμετώπιζε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Στην επόμενη περίοδο, ετοιμαζόμαστε για οικονομικές ευκαιρίες στον κόσμο μετά το COVID-19 λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα.
Ετοιμάζουμε να εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη γεωοικονομική κινητικότητα στον κόσμο », είπε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης