Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen σε G20: Ζήτησε επιπλέον 4,5 δισ. δολάρια ως το τέλος του έτους για προσιτά εμβόλια σε όλους

Von der Leyen σε G20: Ζήτησε επιπλέον 4,5 δισ. δολάρια ως το τέλος του έτους για προσιτά εμβόλια σε όλους
Πρόσθετη χρηματοδότηση 4,5 δισ. δολάρια ως το τέλος του έτους για προσιτά εμβόλια σε όλους, ζήτησε η πρόεδρος της Κομισιόν στη Σύνοδο των G20
«Πρόσθετη χρηματοδότηση 4,5 δισ. δολάρια ως το τέλος του έτους για διαθέσιμα και προσιτά εμβόλια σε όλους» ζήτησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, στη σύνοδο κορυφής των G20, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel πρότεινε μια διεθνή συνθήκη για τις πανδημίες «για να είμαστε προετοιμασμένοι και να δρούμε συντονισμένα».
Οι ηγέτες τηςG20, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, συζήτησαν την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί για την από κοινού αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της διανομής εμβολίου και για τη διαρκή στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.
Συζήτησαν επίσης τρόπους για την καλύτερη ανοικοδόμηση και προετοιμασία ενός βιώσιμου μέλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η οικονομική ανάκαμψη, η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ, η φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας, ο τρόπος στήριξης των χωρών χαμηλού εισοδήματος και η μείωση του χρέους τους.
«Χαίρομαι που οι ηγέτες τηςG20 συμφώνησαν να καταστήσουν τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 διαθέσιμα και οικονομικά προσιτά για όλους.
Ωστόσο, απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση.
Γι' αυτό απηύθυνα έκκληση στους ηγέτες τηςG20 να χρηματοδοτήσουν με 4,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ την πρωτοβουλία Accelerator ACT ως το τέλος του έτους», δήλωσε η κ. φον ντερ Λάιεν.
Οι ηγέτες τηςG20 συμφώνησαν επίσης να διατηρήσουν τα οικονομικά μέτρα μέχρι να μπούμε σε πορεία ανάκαμψης. 
Ο πρόεδρος κ. Michel σημείωσε: «Η νόσοςCOVID-19 αιφνιδίασε πολλούς από εμάς.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια πανδημία και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία.
Στο μέλλον η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τις πανδημίες.
Μια διεθνής συνθήκη για τις πανδημίες θα μας βοηθούσε να αντιδρούμε ταχύτερα και πιο συντονισμένα όταν αυτές εκδηλώνονται και γι' αυτό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών και ιδίως με τον ΠΟΥ.
Ο ΠΟΥ πρέπει να παραμείνει ο ακρογωνιαίος λίθος του παγκόσμιου συντονισμού για την αντιμετώπιση των υγειονομικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης