Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπάλληλοι της ΕΕ ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα από τις χώρες τους στις Βρυξέλλες παρότι τηλεργάζονται

Υπάλληλοι της ΕΕ ταξιδεύουν κάθε εβδομάδα από τις χώρες τους στις Βρυξέλλες παρότι τηλεργάζονται
Παρά το lockdown σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, εκτιμάται ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ εξακολουθούν να ταξιδεύουν
Παρά το ισχύον lockdown σε μεγάλα τμήματα της Ευρώπης, εκτιμάται ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ εξακολουθούν να ταξιδεύουν από τις χώρες τους στις Βρυξέλλες κάθε εβδομάδα για να εργάζονται μεν εξ αποστάσεως, αλλά από το εκεί σπίτι τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Die Welt".
Οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να εργάζονται μόνο από το σπίτι, εάν αυτό είναι δυνατόν, ωστόσο, ο κανονισμός των θεσμικών οργάνων της ΕΕ ορίζει επίσης ότι η τηλεργασία πρέπει να πραγματοποιείται στον τόπο της υπηρεσίας τους.
Οι υπάλληλοι αναγκάζονται επομένως να επιστρέψουν στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο ή το Στρασβούργο μετά από κάθε Σαββατοκύριακο.
"Η εργασία εκτός του τόπου εργασίας (όπου βρίσκονται τα διάφορα θεσμικά όργανα) απαγορεύεται κατ 'αρχήν. Αυτό ισχύει και για τον τόπο καταγωγής τους" επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εν λόγω εφημερίδα.
Περίπου 47.000 άτομα απασχολούνται στα πιο σημαντικά θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υπαλλήλων της ΕΕ εργάζεται μεν επί τόπου, αλλά σύμφωνα με διοικητικούς κύκλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έως και το 5% των υπαλλήλων του ταξιδεύουν τα Σαββατοκύριακα στον τόπο καταγωγής τους.
Περίπου 2.350 υπάλληλοι της ΕΕ αναγκάζονται επί του παρόντος να παραμείνουν στον τόπο της εργασίας τους και να μην συναντούν τους συνεργάτες ή τις οικογένειές τους για εβδομάδες ή αναγκάζονται να ταξιδέψουν το Σαββατοκύριακο και να επιστρέψουν στον τόπο εργασίας τους παρά τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορωνοϊό τον οποίο διατρέχουν.
"Προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού, ο κανόνας ότι οι υπάλληλοι της ΕΕ πλήρους απασχόλησης πρέπει να μετακινούνται πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό", έχει ζητήσει ο Φιλελεύθερος (FDP) πολιτικός Γκέραλντ Ούλριχ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής για την ΕΕ του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag).
Προς το παρόν αντέδρασε μόνο η Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ανέστειλε προσωρινά τον επίμαχο κανόνα: Οι περίπου 3.100 υπάλληλοι του εν λόγω θεσμικού οργάνου, το οποίο συντονίζει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, επιτρέπεται πλέον να τηλεργάζονται από το εξωτερικό έως τα τέλη Ιανουαρίου, σημειώνει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης