Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πλάτη» από τράπεζες, «ανάσες» σε επιλεγμένα blue chips

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – «Πλάτη» από τράπεζες, «ανάσες» σε επιλεγμένα blue chips
ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, αλλά είχε να κάνει και με τη μεταβλητότητα που είδαμε στην Ευρώπη. Οι τράπεζες κράτησαν την αγορά και έδωσαν την ευκαιρία να διορθώσουν βαριά χαρτιά που είχαν βάλει μεγάλη πλάτη τους προηγούμενους μήνες.

Αρκετή η συζήτηση γύρω από την Aegean και την Ελλάκτωρ. Υπάρχουν αρκετά που δεν ξέρουμε, αρκετοί οι άγνωστοι στην εξίσωση και φυσικά οι μετοχές επηρεάζονται από τις εξελίξεις. Προς το παρόν η στήλη αισθάνεται καλύτερα στο να κάνει κάποιες προσεγγίσεις παρά στο να ακούει σενάρια.

Κλείσιμο στις 700 μονάδες για το γενικό δείκτη με οριακή άνοδο και καλό τζίρο αν μετρήσουμε και τα πακέτα. Γιατί χωρίς αυτά ήταν στα 55 εκατ. ευρώ. Καλή κίνηση πλην τραπεζών από Lamda, ενώ υστέρησε η Jumbo και πάλι και αυτό μας προβληματίζει, ενώ υποχώρησαν ΟΠΑΠ, Τιτάν Fourlis και ΕΧΑΕ, μεταξύ άλλων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Όλες με άνοδο άνω του 2%. Η Alpha Bank ακούμπησε τα 0,70 ευρώ αλλά έκλεισε αρκετά χαμηλότερα. Πολλά τα πακέτα στη Eurobank.

AEGEAN: Το που θα γίνει και έως πόσα κεφάλαια θα αντλήσει είναι μερικά ερωτήματα. Ή με τι δικαίωμα μετατροπής θα πάρει μετοχές το κράτος. Στο -7,35% με όγκο άνω των 500 χιλ. τεμαχίων. Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση αλλά δε μας διαφώτισε.

JUMBO: Για σηματωρός δε μας τα λέει καλά τελευταία. Κάτω και από τα 14 ευρώ αλλά μπορεί να παίζει και λίγο ρόλο το site, το οποίο έχει πέσει και χάνονται πωλήσεις.

EXAE: Συνεχίζει να δίνει μάχη με τον 200άρη και πρέπει να την κερδίσει. Βγήκαν πολλά κομμάτια σήμερα και έκλεισε στα 3,2150 ευρώ με απώλειες 1,08%.

FOURLIS: Συνέχισε τη διολίσθηση και πατάει σε καλή στήριξη. Για να δούμε…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σύμφωνα με το site της εταιρείας 2,5 εκατ. ευρώ θα δώσει πίσω στους μετόχους ή 0,057 ευρώ ανά μετοχή. Στα 3,39 ευρώ και στο +5,94% με όγκο 195 χιλ. τεμάχια.

FORTHNET: Χαμός με τα δημοσιεύματα για Aegean και Ελλάκτωρ, η Forthnet τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης. Δε λέμε σωστή η κίνηση αλλά για τις άλλες;

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία απλά επιβεβαιώνουν κάποια θέματα που είχαμε γράψει στο παρελθόν. Δηλαδή έχει το deal τίμημα 168,8 εκατ. ευρώ και έχουν πληρωθεί δάνεια και άλλες υποχρεώσεις που συνδέονται με τη συμφωνία 62,3 εκατ. ευρώ. Από τα 106,5 εκατ. ευρώ που μένουν έχει εισπράξει 73,1 εκατ. ευρώ και τα άλλα είναι σε λογαριασμό μεσεγγύησης.

Από την εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση φαίνονται στο ταμείο 57,3 εκατ. ευρώ και κάπου 7 εκατ. ευρώ χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις. Επίσης υπήρχε αύξηση απαιτήσεων κατά 48,2 εκατ. ευρώ λόγω της πώλησης. Με αποτίμηση 55 εκατ. ευρώ αυτό που συμβαίνει στο ταμπλό του ΧΑ λέγεται και «από τα άγραφα». Στα 1,37 ευρώ με απώλειες 1,72% και όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Με τις ταμειακές ροές που είδαμε και το ποσοστό που έχει δε νομίζουμε ότι έχει πρόβλημα να καλύψει το μέρος που της αναλογεί στην αύξηση κεφαλαίου. Από την άλλη θα μπορούσε και αν θέλει και μειώσει το ποσοστό της να μη συμμετάσχει και να μειώσει την εξάρτηση της. Αλλά με προοπτική εμβολίου και επιστροφή σε κάποια κανονικότητα και αν είναι χαμηλά η αύξηση μάλλον θα λέγαμε πως θα μπει κανονικά. Στα 4,95 ευρώ και στο -4,62%.

PERFORMANCE: Θα ακολουθήσει φαίνεται το δρόμο των άλλων ομοειδών της ΕΝ.Α και μέσω αύξησης μάλλον θα πάει στην Κύρια Αγορά. Ο ισολογισμός είναι ισχυρός και τα κέρδη δίνουν ελκυστικό p/e. Έγραψε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό σήμερα. Υψηλό στα 6,05 ευρώ και κλείσιμο στα 5,90 ευρώ με άνοδο 14,56%.

ΜΑΘΙΟΣ: Στο +10% και στα 0,38 ευρώ.

LOGISMOS: Νέο -10% για τη μετοχή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μεγάλες πωλήσεις και πάλι. Στα 0,58 ευρώ και στο -7,94% με όγκο 486 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Κατοχυρώθηκαν και εδώ κέρδη και το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλα. Στα 1,82 ευρώ και στο -4,71%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης