Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ο Έλληνας επιστήμονας της AstraZeneca, Μενέλαος Πάνγκαλος

Εμβόλιο κορωνοϊού: Ο Έλληνας επιστήμονας της AstraZeneca, Μενέλαος Πάνγκαλος
Σημαίνον στέλεχος στην έρευνα και την ανάπτυξη της AstraZeneca είναι ο Έλληνας επιστήμονας Μενέλαος Πάνγκαλος, που εργάζεται στην εν λόγω φαρμακευτική από το 2010
Ένας Έλληνας επιστήμονας, ο Μενέλαος Πάνγκαλος, βρίσκεται πίσω από την τρίτη εταιρεία παραγωγής εμβολίου για τον κορωνοϊού, της AstraZeneca.
Η εταιρεία που αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ένα από τα πιο προχωρημένα εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό, πήρε τον ελληνικής καταγωγής επιστήμονα στις τάξεις του το 2010.
Ανώτερο μέλος της εταιρείας AstraZeneca στην εκτελεστική ομάδα, ο Μενέλας, όπως τον αποκαλούν στη Βρετανία, είναι υπεύθυνος για την φαρμακευτική ανακάλυψη, έρευνα και πρώιμη ανάπτυξη.

Σημαίνον στέλεχος στην έρευνα και την ανάπτυξη της AstraZeneca

Από το 2010 που εντάχθηκε στο δυναμικό της AstraZeneca, ο Πάνγκαλος ανέλαβε την αναδιάρθρωση της αφοσίωσης της εταιρίας στην επιστήμη και την επιστημονική αριστεία. «Νιώθω πως έχω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο και έχω το προνόμιο να εργάζομαι με ορισμένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον κόσμο» δηλώνει ο ίδιος ο επιστήμονας.
Συνέβαλε στον μετασχηματισμό της παραγωγικότητας στην έρευνα και ανάπτυξη, μέσα από συνεργασίες με ακαδημαϊκούς, πρωτοπόρους και βιοτεχνολογικούς οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης