Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Τέλος στο εθνικό lockdown στη Μ. Βρετανία από τις 2 Δεκεμβρίου - Τι ανακοίνωσε ο Johnson

tags :
Κορωνοϊός: Τέλος στο εθνικό lockdown στη Μ. Βρετανία από τις 2 Δεκεμβρίου - Τι ανακοίνωσε ο Johnson
Για πρώτη φορά μετά το πρώτο lockdown της χώρας, τον Μάρτιο 2020, θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε υπαίθρια αθλητικά στάδια και σε περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού
Λήξη του εθνικού lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε η Μ. Βρετανία - Ανοίγουν καταστήματα, γυμναστήρια και κομμωτήρια ενώ αργότερα παμπ, μπαρ και εστιατόρια θα ανοίξουν μόνο στις περιοχές όπου υπάρχουν λίγα κρούσματα
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Johnson ανακοίνωσε ότι το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε ισχύ στην Αγγλία, σταματά στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ θα ισχύει ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι περιορισμοί

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο του Johnson οι περιορισμοί θα είναι ανάλογοι με τα κρούσματα στις περιοχές της Βρετανίας.
Σε όλη την Αγγλία, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αναψυχής.
Τα υπαίθρια αθλήματα θα μπορούν επίσης να συνεχιστούν, ενώ οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται στις εκκλησίες και γενικότερα στους χώρους λατρείας.
Για πρώτη φορά μετά το πρώτο lockdown της χώρας, τον Μάρτιο 2020, θα επιτρέπονται οι συναυλίες σε υπαίθρια αθλητικά στάδια και σε περιοχές με λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού.
Οι παμπ, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν ξανά μόνο στις περιοχές που ανήκουν στη ζώνη 1 και στη ζώνη 2, στις περιοχές δηλαδή με τα λιγότερα κρούσματα.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από την νόσο στην Ευρώπη (54.600), κάθε βρετανική επαρχία αποφασίζει για τη δική της στρατηγική στην υγειονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης