Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Cenergy: Nέα σύμβαση έργου για την Ελληνικά Καλώδια στο Ηνωμένο Βασίλειο

Cenergy: Nέα σύμβαση έργου για την Ελληνικά Καλώδια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια αναλαμβάνει την εγκατάσταση υπογείων καλωδίων για το έργο “Douglas North” της SP Transmission
Η Cenergy Holdings ανακοινώνει πως η θυγατρική της Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων 132 kV για το έργο “Douglas North” της SP Transmission.
Η SP Transmission PLC (“SPT”), ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέθεσε στην Hellenic Cables την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης 132 kV, για τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Douglas West με το νέο υποσταθμό Douglas North καθώς και τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Kennoxhead Extension με τον υποσταθμό Middlemuir Windfarm, μέσω τροποποίησης του ήδη υπάρχοντος υπογείου κυκλώματος 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir.
Το υπάρχον υπόγειο καλωδιακό κύκλωμα των 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir χρειάζεται να τροποποιηθεί για να διευκολυνθεί η σύνδεση δυο νέων αιολικών πάρκων Douglas West (51 MW) και Kennoxhead Extension (60 MW).
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τις τροποποιήσεις του υπάρχοντος κυκλώματος καθώς επίσης την αναβάθμιση των υπαρχόντων καλωδίων και τον επανασχεδιασμό του συστήματος γείωσης που αφορά τόσο το νέο κύκλωμα μεταξύ Coalburn και Douglas North όσο και το κύκλωμα μεταξύ Douglas North και Middlemuir, ώστε να διασφαλιστεί η σύνδεση με τον υποσταθμό Douglas North 132/33kV.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 10 χλμ. υπογείων καλωδίων 132kV με μόνωση XLPE μαζί με τα σχετικά εξαρτήματα, καθώς και την εγκατάσταση και τον τελικό έλεγχο σε συνεργασία με επιλεγμένους συνεργάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η σύμβαση αυτή πιστοποιεί τη συνεχή παρουσία και επένδυση της Hellenic Cables στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήδη διαχειρίζεται τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διάθεσης.
Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα, το τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Με το υψηλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την τήρηση βέλτιστων πρακτικών εργασίας, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει καλώδια υψηλής ποιότητας για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης