Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Μετά το επίσημο αποτέλεσμα τα συγχαρητήρια στον Biden

Ρωσία: Μετά το επίσημο αποτέλεσμα τα συγχαρητήρια στον Biden
Κρεμλίνο για Biden: Τα συγχαρητήρια μετά το επίσημο αποτέλεσμα
Η ρωσική κυβέρνηση θα συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, όταν η νίκη αυτή ανακοινωθεί επίσημα και ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των προσφυγών, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov.
"Θα πρέπει να ανακοινωθεί ο εκλεγείς πρόεδρος, ο ίδιος ο εν ενεργεία πρόεδρος πρέπει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι δικαστικές προσφυγές.
Μόνον έπειτα απ' αυτό θα ανακοινωθεί επίσημα το αποτέλεσμα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι "είναι προφανές ότι αυτό ακόμη δεν συνέβη".
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήγησε ότι προς το παρόν δεν συγχαίρει τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, επειδή θα πρέπει να περιμένει την διευθέτηση όλων των νομικών λεπτομερειών.
Υπενθύμισε μάλιστα ότι το 2016 πολλοί είχαν συγχαρεί την Hillary Clinton, αν και αποδείχθηκε ότι νίκησε ο Donald Trump.
Σχολιάζοντας την δήλωση αυτή, ο Dmitry Peskov διευκρίνισε ότι "στην δεδομένη περίπτωση είναι τρόπος του λέγειν".
"Πράγματι την προηγούμενη φορά, όταν ο Trump εξελέγη πρόεδρος, όλες οι προγνώσεις όλων των Αμερικανών αναλυτών έλεγαν ότι θα νικήσει η Hillary Clinton και αυτό ακριβώς είχε υπόψιν του ο πρόεδρος Putin", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.
Ο Dmitry Peskov δήλωσε ότι το Κρεμλίνο προτιμά να περιμένει την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών.
"Χωρίς αυτό δεν υπάρχει επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών και σ' αυτό έχει αναφερθεί επανειλημμένα ο Ρώσος πρόεδρος", παρατήρησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης