Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (HΠΑ): Ανακοίνωσε τους υποψήφιους για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πληροφοριών

tags :
Biden (HΠΑ): Ανακοίνωσε τους υποψήφιους για την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και την Υπηρεσία Πληροφοριών
Έχει ήδη διορίσει τον Antony Blinken ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας και τον Jake Sullivan ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας
Τους υποψήφιους για τις κορυφαίες θέσεις στον τομέα της εθνικής ασφάλειας ανακοίνωσε ο Joe Biden τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας μία ομάδα έμπειρων στελεχών που έχουν αναλάβει θέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να συγκροτήσει το υπουργικό συμβούλιο όπως μεταδίδει το CNBC.
O Joe Biden έχει ήδη ορίσει τον Antony Blinken υπουργό Εξωτερικών του και τον Jake Sullivan σύμβουλο εθνικής ασφάλειας.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Alejandro Mayorkas θα ηγηθεί του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και ο Avril Haines αναλαμβάνει διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών.
Η Linda Thomas-Greenfield, αξιωματούχος στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, θα διοριστεί πρέσβης στα Ηνωμένων Έθνη, μία θέση με αρμοδιότητες υπουργού στην κυβέρνηση Biden.
Ανακοινώθηκε επίσης ο ορισμός του πρώην υπουργού Εξωτερικών John Kerry ως ειδικού προεδρικού επιτετραμμένου για την κλιματική αλλαγή ενώ για πρώτη φορά επιτετραμμένος για το κλίμα θα συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (National Security Council).
«Η Αμερική σύντομα θα έχει μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή ως επείγουσα απειλή εθνικής ασφάλειας», ανέφερε ο Kerry σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την ανακοίνωση.
«Είμαι υπερήφανος που συνεργάζομαι με τον εκλεγμένο πρόεδρο, τους συμμάχους μας και τους νέους ηγέτες του κινήματος για την προστασία του περιβάλλοντος για να αναλάβουμε δράση ως επιτετραμμένος του προέδρου».
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης