Τελευταία Νέα
Διεθνή

Krugman: Ο Joe Biden θα είναι ο πρόεδρος μιας ανακάμπτουσας Αμερικής

Krugman: Ο Joe Biden θα είναι ο πρόεδρος μιας ανακάμπτουσας Αμερικής
Την πίστη του στις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, εκφράζει με άρθρο του στους New York Times ο Paul Krugman
Την πίστη του στις πολιτικές που θα εφαρμόσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, εκφράζει με άρθρο του στους New York Times ο Paul Krugman.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος ανέφερε πως δεν αναμένει από τον Joe Biden να συμπεριφερθεί όπως ο Donald Trump.
Η ομάδα του θα απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει με την τρέχουσα διοίκηση, είπε ο Paul Krugman.
Όπως ανέφερε, παρότι κανείς δεν είναι βέβαιος για το τι θα γίνει σε σχέση με το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ο διακεκριμένος οικονομολόγος είναι αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία που καταρρέει λόγω της επικείμενης διανομής του εμβολίου.
Ωστόσο, οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ανάκαμψη δεν θα είναι απότομη ως αποτέλεσμα της υψηλής ανεργίας και των κλειστών επιχειρήσεων.
Σε αντίθεση με την οικονομική κρίση του 2008, ο Krugman είπε ότι τα νοικοκυριά δεν επιβαρύνονταν από βαρύ χρέος στην αρχή της πανδημίας.
Μάλιστα, οι Αμερικανοί έκαναν οικονομίες, συγκεντρώνοντας ρευστό και περιουσιακά στοιχεία.
Αυτό σημαίνει ότι η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση των δαπανών και «υποδηλώνει ότι ο Joe Biden θα προεδρεύσει τελικά σε μια ανακάμπτουσα Αμερική».
«Ο Biden και οι άνθρωποί του δεν πρέπει να διστάσουν να εγκαλέσουν τους Ρεπουμπλικάνους, τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στις πολιτείες, αν προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την οικονομία - κάτι που φυσικά θα κάνουν.
Δεν θα εκπλαγώ αν δούμε Ρεπουμπλικανούς να παρεμποδίζουν την ευρεία διανομή ενός εμβολίου» έγραψε ο Krugman, που προειδοποίησε τον Biden να μην εφησυχάζει με τις θετικές οικονομικές ειδήσεις, καθώς οι βραχυπρόθεσμες… εκρήξεις δεν κάνουν πολλά για τη μακροπρόθεσμη ευημερία.
Οι υποδομές, οι συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών στις ΗΠΑ και η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή θα χρειαστούν συνεπή χειρισμό.
«Έτσι, ακόμη και αν έχω δίκιο σχετικά με τις προοπτικές μιας έκρηξης του Biden, τα πολιτικά οφέλη αυτής της θετικής έκρηξης δεν θα πρέπει να είναι αιτία εφησυχασμού.
Και το γεγονός ότι ο Μπάιντεν μπορεί να το κάνει αυτό είναι λόγος ελπίδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης