Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο 9% η ώθηση της δημοσιονομικής τόνωσης στο ΑΕΠ των ΗΠΑ

Fitch: Στο 9% η ώθηση της δημοσιονομικής τόνωσης στο ΑΕΠ των ΗΠΑ
Έκθεση της Fitch Ratings για τη δημοσιονομική πολιτική και την ώθηση στο ΑΕΠ
Στο 9% του ΑΕΠ υπολογίζεται η ώθηση στην οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών από τη δημοσιονομική τόνωση που εφαρμόστηκε ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκθεση της Fitch Ratings.
Τα αντίστοιχα στοιχεία για τις υπόλοιπες τρεις χώρες της έρευνας ήταν: Ιαπωνία 3,5%, Αυστραλία 6% και Νότια Κορέα 1,5%.
«Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και οι εγγυήσεις από την κυβέρνηση έχουν επίσης συμβάλει στην αποτροπή της απότομης σύσφιξης των χρηματοοικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ -και έχουν διατηρήσει τις οικονομικές συνθήκες χαλαρές στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κορέα.
Η Fitch έχει ποσοτικοποιήσει τον αντίκτυπο της χαλάρωσης της μακροοικονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Αυστραλία και την Κορέα, δημιουργώντας δείκτες δημοσιονομικής πολιτικής και χρηματοοικονομικών συνθηκών.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος της στήριξης στο ΑΕΠ το 2020, προήλθε από άμεση δημοσιονομική χαλάρωση μεγάλης κλίμακας.
Ο αντίκτυπος της νομισματικής πολιτικής αποτυπώνεται πιο έμμεσα μέσω ενός ευρύτερου μέτρου χρηματοοικονομικών συνθηκών, που περιλαμβάνει τιμές περιουσιακών στοιχείων, επιτόκια αγοράς και τραπεζικά δάνεια», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης