Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμες οι πρώτες 30.000 δόσεις του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron

Έτοιμες οι πρώτες 30.000 δόσεις του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron
Το φάρμακο REGN-COV2 πήρε το πράσινο φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων
Συνολικά 30.000 δόσεις του κοκτέιλ αντισωμάτων που έχει αναπτύξει η Regeneron Pharmaceuticals Inc. θα αποσταλούν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, μετά την έκτακτη έγκριση της θεραπείας για τον κορωνοϊό από τις αμερικανικές αρχές.
Ο γενικός γραμματέας Υγείας των ΗΠΑ, Alex Azar παρουσίασε τα σχέδια για τη διανομή της θεραπείας σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Το φάρμακο, με το όνομα REGN-COV2, πήρε το πράσινο φως από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενών με ήπια έως μέτρια σοβαρότητα της νόσου Covid-19 σε ενήλικες και ορισμένα παιδιά τουλάχιστον 12 ετών.
Νωρίτερα, φέτος η Regeneron κατέληξε σε συμφωνία ύψους 450 εκατ. δολ. για την προμήθεια του φαρμάκου, στο πλαίσιο του προγράμματος Operation Warp Speed της αμερικανικής κυβέρνησης το οποίο έχει στόχο να επιταχύνει την ανάπτυξη των εμβολίων και των θεραπειών για τη νόσο.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δόθηκε στον πρόεδρο Donald Trump τον προηγούμενο μήνα όταν μολύνθηκε από τον ιό.
Το περασμένο Σάββατο η Regeneron ανακοίνωσε ότι περιμένει να έχει αρκετές δόσεις για περίπου 80.000 ασθενείς μέχρι το τέλος του έτους, για περίπου 200.000 ασθενείς μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και για περίπου 300.000 ασθενείς μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Oι μετοχές της Regeneron σημειώνουν άνοδο 0,5% στα $521,09 στις συναλλαγές της Δευτέρας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης