Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ειδικός εκπρόσωπος για το κλίμα στη νέα κυβέρνηση ο John Kerry

ΗΠΑ: Ειδικός εκπρόσωπος για το κλίμα στη νέα κυβέρνηση ο John Kerry
Ο John Kerry αναλαμβάνει να σώσει τη Συμφωνία του Παρισιού
Ο John Kerry θα αναλάβει ειδικός εκπρόσωπος για το κλίμα στη νέα αμερικανική κυβέρνηση, με τον Joe Biden να επιλέγει έναν πολύ έμπειρο διπλωμάτη για την επιστροφή της Ουάσινγκτον στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή.
Ο ίδιος ο John Kerry ήταν εκείνος που υπέγραψε, εξ ονόματος των ΗΠΑ, τη συμφωνία την οποία διαπραγματεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ως υπουργός Εξωτερικών του Barack Obama, εκείνη την εποχή.
Ήταν η μία από τις συμφωνίες, μαζί με εκείνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, τις οποίες διαπραγματεύτηκε ο ίδιος προσωπικά, για να τις σκίσει στη συνέχεια ο Donald Trump.
Ο Joe Biden έχει υποσχεθεί ότι οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στη συμφωνία του Παρισιού αμέσως μόλις αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου 2021.
«Επιστρέφω στην κυβέρνηση για να ξαναβάλω την Αμερική στον σωστό δρόμο, απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση αυτής της γενιάς και εκείνων που θα ακολουθήσουν», έγραψε στο Twitter ο John Kerry, δεσμευόμενος ότι «θα διαχειριστεί την κλιματική κρίση ως κατεπείγουσα απειλή για την εθνική ασφάλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης