Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Προβλέψεις για 20 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού στις 20/1 την ημέρα ορκωμοσίας του Biden

tags :
ΗΠΑ: Προβλέψεις για 20 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού στις 20/1 την ημέρα ορκωμοσίας του Biden
Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερες από 169.000 μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες
Παρά το νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού – ξεπέρασαν τα 169.000 το τελευταίο 24ωρο – και παρά τις προβλέψεις αμερικανικών πανεπιστημίων ότι οι μολύνσεις θα φτάσουν στα 20 εκατομμύρια την 20η Ιανουαρίου, την ημέρα ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, χιλιάδες Αμερικάνοι αψηφούν τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για περιορισμό των μετακινήσεων και των συναθροίσεων, συρρέουν στα αεροδρόμια και στα εθνικά οδικά δίκτυα προκειμένου να γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Αν και ένα εκατομμύριο ταξιδιωτών πέρασε τις πύλες των αεροδρομίων την περασμένη Κυριακή και αν και περίπου 45 με 50 εκατομμύρια Αμερικάνοι θα κινηθούν στα οδικά δίκτυα, η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται ταχύτατα.
Για 12η συνεχόμενη ημέρα, οι θάνατοι από την επιδημία αυξάνονται, ξεπερνώντας τους 1.500 σε ημερήσια βάση, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 257.701.
Παράλληλα, μεγάλη είναι η αύξηση των κρουσμάτων αλλά και του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, οι οποίες διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 84.000.
Και ενώ ο κορωνοϊός καλπάζει στις ΗΠΑ, εκτιμάται πως εντός των επόμενων εβδομάδων, και πιθανότατα από τα μέσα Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί αρχικά με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech και κατόπιν με αυτό της Moderna, το οποίο και αυτό πιθανότατα θα είναι έτοιμο προς διάθεση και χρήση στα τέλη Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης