Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown στις 30/11 – Προσπαθούμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα

Γώγος: Δεν μπορούμε να βγούμε από το lockdown στις 30/11 – Προσπαθούμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα
Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη υποστηρίζει ο κ.Γώγος
Την θέση ότι δεν μπορεί να αρθεί το lockdown στις 30 Νοεμβρίου διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε πως γίνεται προσπάθεια προκειμένου να σωθούν τα Χριστούγεννα.
«Ο τι μπορεί να σωθεί θα σωθεί προφανώς.
Αρκεί να είναι με ασφάλεια αυτή είναι όλη η διαδικασία» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος, ο οποίος τόνισε πως η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο τη νόσο ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί κάπως χαμηλά.
«Υπάρχει μια κάμψη- επιπέδωση της καμπύλης τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί.
Είναι καιρός να συμβεί» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «σταδιακά να πέσουμε κάτω από τα 2000 κρούσματα ημερησίως».
«Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη.
Υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επιδημικής αύξησης ασθενών στη χώρα μας επομένως η παράμετρος αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.
Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα» υπογράμμισε ο κ.Γώγος, ο οποίος είπε ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης των περιορισμών προκειμένου να παγιωθεί όποια επιπέδωση της καμπύλης παρατηρηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης