Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Απίθανη η άρση του lockdown στις 30/11 – Δεν είναι λύση οι ΜΕΘ

Γεραπετρίτης (υπ.Επικρατείας): Απίθανη η άρση του lockdown στις 30/11 – Δεν είναι λύση οι ΜΕΘ
Πολύ υψηλό το κόστος για το Δημόσιο από την επίταξη των ιδιωτικών κλινών είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Τη θέση πως είναι απίθανο να αρθεί το lockdown στις 30/11 διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, καθώς όπως είπε, τα μέχρι στιγμής μέτρα δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα.
«Η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή.
Τα σχολεία, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατόν» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι «ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα».
«Η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown» τόνισε ο υπ.Επικρατείας, ο οποίος σημείωσε πως ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ, οι ΜΕΘ.
«Δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι.
Σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα.
Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο.
Τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο» ανέφερε ο κ.Γεραπετρίτης.

Τι είπε για την Aegean

Αναφερόμενος στην κρατική στήριξη της Aegean ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι «η Aegean έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα, στο μέτρο που η χώρα μας είναι μια τουριστική χώρα, ο εθνικός αερομεταφορέας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας».
«Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στηρίζονται οι εθνικοί αερομεταφορείς.
Εφόσον πάνε καλά τα πράγματα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει δικαιώματα πάνω στην εταιρεία» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, αναφέροντας πως «έχουμε δημιουργήσει ένα αποθεματικό αναγκαίο σε περίπτωση που θα έχουμε παράταση της υγειονομικής κρίσης».
«Η Ελλάδα, μαζί με την Τσεχία, αντιμετώπισε τη μικρότερη μείωση εργατικού δυναμικού κατά τη διάρκεια της πανδημίας» είπε ο υπ.Επικρατείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης