Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Όχι» από τη Lufthansa στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

tags :
«Όχι» από τη Lufthansa στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τον κορωνοϊό
Υπεύθυνες για τις προϋποθέσεις εισόδου σε μια χώρα είναι και οι εθνικές κυβερνήσεις, σημειώνει η Lufthansa
Η Lufthansa δεν προτίθεται προς το παρόν να απαιτήσει από τους επιβάτες της πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, αναφερόμενος στη σχετική ρύθμιση που σκοπεύει να εφαρμόσει η αυστραλιανή εταιρία Qantas.
Όπως επισήμανε η Lufthansa, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπεύθυνες για τις προϋποθέσεις εισόδου σε μια χώρα είναι και οι εθνικές κυβερνήσεις και οι όροι θα τεθούν αφού θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο διανομής του εμβολίου, μόλις αυτό θα είναι διαθέσιμο στις απαραίτητες ποσότητες.

Τι ανέφερε ο CEO της Qantas


Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas το 2021, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Joyce.
Δήλωσε μάλιστα ότι αναμένει από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες να θέσουν τον ίδιο όρο.
Μιλώντας στο Channel 9 ο CEO της Qantas δήλωσε ότι η εταιρεία θα αλλάξει τους όρους για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων, προκειμένου να αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός, πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος.
Οι προοπτικές του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις πτήσεις εσωτερικού θα εξαρτηθούν από το «τι συμβαίνει με την COVID-19, αλλά σίγουρα για τους διεθνείς επισκέπτες  και για άτομα που φεύγουν από τη χώρα, πιστεύουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο», τόνισε.
Ο Joyce πρόσθεσε ότι το αποδεικτικό του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκευτεί σε ένα ηλεκτρονικό «ψηφιακό διαβατήριο» που είναι ήδη υπό ανάπτυξη από αεροπορικές εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Οι δηλώσεις του ευθυγραμμίζονται με τη νέα Εθνική Πολιτική Εμβολιασμού που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία δρομολογεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως προϋπόθεση για να εισέλθουν ή να επιστρέψουν στη χώρα.
Σύμφωνα με το Executive Traveller, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να προσαρμοστούν τα διαβατήρια στα νέα δεδομένα.
Ο CEO της Qantas δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές ενός εμβολίου κατά της Covid - 19, το οποίο θα οδηγήσει σε άνοιγμα των διεθνών συνόρων το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης