Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάγγελμα Macron (24/11): Ανακοινώνει σταδιακή άρση του lockdown, διατήρηση των βεβαιώσεων μετακίνησης

Διάγγελμα Macron (24/11): Ανακοινώνει σταδιακή άρση του lockdown, διατήρηση των βεβαιώσεων μετακίνησης
Χριστούγεννα με βεβαίωση μετακίνησης για τους Γάλλους
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron θα απευθυνθεί απόψε 24/11 με διάγγελμα στον γαλλικό λαό για να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα για την πανδημία.

Σταδιακή χαλάρωση του lockdown αναμένεται να ανακοινώσει ο Macron, που μετά τα ενθαρρυντικά νέα από τον τομέα των εμβολίων, αναμένεται να περιγράψει και το πλαίσιο των εμβολιασμών στη χώρα για τον κορωνοϊό.
Το διάγγελμα έρχεται ενώ φαίνεται πως τα κρούσματα στη Γαλλία μειώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού δικτύου BFMTV, ο Γαλλος πρόεδρος αναμένεται να δώσει το χρονοδιάγραμμα της άρσης του lockdown, με το άνοιγμα καταστημάτων στις 27 ή στις 28 Νοεμβρίου.
Επιπλέον, ενδέχεται να ανακοινωθεί κατά το τηλεοπτικό διάγγελμα του Γάλλου προέδρου η σταδιακή επαναλειτουργία των ναών και των χώρων λατρείας
Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να ληφθούν από τους πολίτες ως πλήρης άρση του lockdown. Όσο για τα τρία στάδια της άρσης που διέρρευσαν αναφορικά με το lockdown, πηγές τονίζουν πως δεν είναι βέβαιο πως ο Macron θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Χριστούγεννα με βεβαίωση μετακίνησης για τους Γάλλους

Φαίνεται πως ο Macron σκοπεύει να επιτρέψει τη μετακίνηση των Γάλλων πολιτών κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων σε όλη την επικράτεια, πάντοτε όμως με την απαραίτητη βεβαίωση μετακίνησης.

Όσο για τα μπαρ και τα εστιατόρια, φαίνεται πως θα είναι τα τελευταία καταστήματα που θα πάρουν το «πράσινο φως» για να λειτουργήσουν ξανά. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Macron αναμένεται στο διάγγελμά του να ανακοινώσει πως οι χώροι αναψυχής θα ανοίξουν από τον Ιανουάριο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης