Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι συμβαίνει με το …εμβόλιο ρευστότητας για τα περίπτερα που εξήγγειλε ο Παπαστράτος; - Έχουν κλείσει 3.000 περίπτερα

Τι συμβαίνει με το …εμβόλιο ρευστότητας για τα περίπτερα που εξήγγειλε ο Παπαστράτος; - Έχουν κλείσει 3.000 περίπτερα
Πάνω από 3.000 περίπτερα έκλεισαν την τελευταία δεκαετία
Σε οικονομικό αφανισμό οδηγούνται οι περιπτερούχοι από το δεύτερο lockdown της οικονομίας ενώ οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της κυβέρνησης οδηγούν με βεβαιότητα σε οικονομικό αδιέξοδο περισσότερες από 70.000 οικογένειες που βιοπορίζονται εγκλωβισμένοι μέσα στο περίπτερο αναζητώντας τα προς το ζην.
Η αρχική απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν στις 12 το βράδυ στη συνέχεια να παραμένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο και στην ίδια στιγμή νααπαγορεύουν τηνκυκλοφορία των πολιτών από τις 9 το βράδυ έχει ως αποτέλεσμανα γίνουν φύλακες στα δικά τους περίπτερα.

Έκλεισαν 3000 περίπτερα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων καιΑναπηρικών Κυλικείων κ. Θεόδωρος Μάλλιος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ταμέλη της που οδηγούνται ένα βήμα πριν από το οριστικό λουκέτο.
Ο ίδιος τονίζει ότι πριν την έλευση των Μνημονίων λειτουργούσαν περισσότερα από 8000 περίπτερατα οποίασυρρικνώθηκαν κάτω από τα 6000 περίπτερα και με την εμφάνιση της πανδημίας ο αριθμός του έχει υποχωρήσει κάτω από τις 5000 περίπτερα.
Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Μάλλιος υποστηρίζει ότι η προαιρετική 24 λειτουργία ενός περιπτέρου χωρίς την ελεύθερη κίνηση των πολιτών δεν έχει αποτέλεσμα όπως το αποδεικνύουν τα έσοδα που δεν ξεπερνούν τα 80 ευρώ για 8 ώρες λειτουργίας και αφορά τα κεντρικάκαι καλά σημείατης πόληςενώγια τα πιο συνοικιακά δεν υπάρχουν έσοδα.
Οι ιδιοκτήτες περιπτέρωνπου απασχολούσαν προσωπικό έχει μπει σε αναστολή καθώς ο ημερήσιος τζίρος έχει καταβαραθρωθεί και δεν επιτρέπει την απασχόληση τους ενώ θαχρειαστεί χρόνος για να επανέλθει η λειτουργία του περιπτέρου σε μία κανονικότηταμετά τη λήξη του lockdown.

Δεν είδαν φως

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανώνυμοι περιπτερούχοι ακόμη δεν έχουν δει την υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης της Παπαστράτος η οποίαεξαγγέλθηκε στις 9 Σεπτεμβρίουδιαθέτονταςγια το σκοπόαυτό το ποσό των 10 εκατ. ευρώ υλοποιώντας δράσεις ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρών επιχειρήσεων όπως και των περιπτέρων.
Μέχρι σήμερα έχει διατεθεί μικρό μέρος της αρχικής ρευστότητας για την προμήθεια προϊόντων που αρκετοί δικαιούχοι την αρνήθηκαν διότι δεν θεωρήθηκε αρκετάγενναιόδωρη.
Πάντως οι περιπτερούχοι από την ημέρα εξαγγελίας του προγράμματος που να σημειωθεί έχουν περάσει 75 ημέρες δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολο του το πρόγραμμα της Παπαστράτος για την ενίσχυση της ρευστότητας.
Πάντως ο πρόεδροςκ Θεόδωρος Μάλλιος που ρωτήθηκε για το θέμα τήρησε σιγήιχθύοςκαι αρκέστηκε μόνο να πει ότι έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με εκπρόσωπο της εταιρείας για να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα.
Οιπεριπτερούχοι κάνουν λόγο για …εμβόλιο ρευστότητας το οποίο πρέπει να το λάβουν άμεσα για την επιχειρηματική τους επιβίωση.
Η κρατικήενίσχυση των περιπτερούχων δίνεταιμέσααπό την επιστρεπτέα προκαταβολή ενώ αναμένεται και η ένταξήτους στη μείωσητου ενοικίουκατά 40% όπως συμβαίνει με άλλους κλάδους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης