Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία με ασθενείς covid – Ρεκόρ με 88.000 νοσηλευόμενους – Υπερμεταδότης η Ημέρα των Ευχαριστιών

tags :
ΗΠΑ: Πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία με ασθενείς covid – Ρεκόρ με 88.000 νοσηλευόμενους – Υπερμεταδότης η Ημέρα των Ευχαριστιών
Πάνω από 2.000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από το Μάιο
Ρεκόρ με 88.000 νοσηλευόμενους ασθενείς με covid καταγράφεται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, τα οποία κυρίως στις Μεσοδυτικές Πολιτείες βρίσκονται πραγματικά στο κόκκινο καθώς αναφέρουν πλέον δραματικές ελλείψεις σε κλίνες, εξοπλισμό ακόμα και γιατρούς και νοσηλευτές.
Πλέον η επιδημία «χτυπά» με σφοδρότητα τις αγροτικές περιοχές και τις μικρές πόλεις των ΗΠΑ, τη στιγμή πάντως που έξαρση κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία καταγράφεται σε όλη την χώρα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Βόρεια Ντακότα ανακοίνωσε κατά μέσο όρο ημερησίως 1.769 κρούσματα/εκατομμύριο πολιτών, η Νότια Ντακότα 1.500 κρούσματα/εκατομμύριο, το Ουισκόνσιν και η Νεμπράσκα σχεδόν 1.200 κρούσματα/εκατομμύριο και το Κάνσας 1.000 κρούσματα/εκατομμύριο, όταν στις χειρότερη της εβδομάδα τον περασμένο Απρίλιο η Νέα Υόρκη δεν ξεπέρασε ποτέ κατά μέσο όρο τα 500 κρούσματα/εκατομμύριο την ημέρα.
Υπό αυτά τα δεδομένα, δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία των Μεσοδυτικών Πολιτειών και ότι οι 30 από τις 50 Πολιτείες ανέφεραν ρεκόρ εισαγωγών ασθενών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Πάντως και παρά τις δραματικές αυτές εικόνες και δεδομένα, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μετρούν 12,6 επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 260.000 θανάτους και παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις γιατρών και επιδημιολόγων, οι Αμερικάνοι αψηφούν τις συστάσεις να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και σπεύδουν σε αεροδρόμια και εθνικά οδικά δίκτυα για να γιορτάσουν την Ημέρα των Ευχαριστιών, που ως επί το πλείστον σηματοδοτεί μεγάλες οικογενειακές γιορτές.
Μάλιστα, πολλοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο υπερμεταδότη της επιδημίας.
Χαρακτηριστικό της έντασης της επιδημίας είναι πως το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.000 θάνατοι, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί σε ημερήσια βάση από τον περασμένο Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης