Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Θα πάμε μια με δύο εβδομάδες πίσω όσον αφορά την άρση του lockdown

Παγώνη: Θα πάμε μια με δύο εβδομάδες πίσω όσον αφορά την άρση του lockdown
Να ανοίξουν σταδιακά μετά τα Χριστούγεννα τα σχολεία, ώστε στις γιορτές να ανοίξει η αγορά είπε η κα.Παγώνη
Την εκτίμηση πως θα πάμε μια με δύο εβδομάδες πίσω όσον αφορά την άρση του lockdown διατύπωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι υπάρχει σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, που είναι ακόμα σε  δύσκολη θέση.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Παγώνη τόνισε ότι «υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά», επισημαίνοντας ότι είναι «αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου».
«Ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω» υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η οποία σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε την άποψη ότι, «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο, θέλει σκέψη» και για αυτό πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα.
«Ώστε στις γιορτές να ανοίξει η αγορά.  
Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή.
Ο καθένας να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας και να σκεφτεί τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κι ας αποφασίσει ο καθένας πώς θα πράξει» είπε η κα.Παγώνη.
«Μετά τα Χριστούγεννα, στόχος είναι το τρίτο κύμα να μην είναι πολύ ισχυρό», ανέφερε ερωτηθείσα για το τρίτο κύμα της πανδημίας ενώ σε ερώτηση για τη θεραπεία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, είπε πως υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα «και εξαρτάται από την κλινική εικόνα του ασθενούς το τι θα χρησιμοποιηθεί».
Επιπλέον, υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε ενίσχυση για όλα τα τμήματα των νοσοκομείων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί έχουν νοσήσει πάρα πολλοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης