Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yποσχέσεις Erdogan για… εγχώριο εμβόλιο κορωνοϊού: Θα είναι έτοιμο έως τον Απρίλιο - Επικοινωνία με Putin για Nagorno Karabakh

Yποσχέσεις Erdogan για… εγχώριο εμβόλιο κορωνοϊού: Θα είναι έτοιμο έως τον Απρίλιο - Επικοινωνία με Putin για Nagorno Karabakh
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων σε Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη
Νέες… υποσχέσεις για το εμβόλιο του κορωνοϊού «μοίρασε» ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του.
«Έχουμε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο εγχώριο εμβόλιο μας.
Σκοπεύουμε να βγάλουμε το εμβόλιο μας στην αγοράς τον αργότερο έως τον Απρίλιο» τόνισε και επεσήμανε ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα εμβόλια σε Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη.
«Έχουμε ήδη δώσει προπαραγγελίες για ορισμένα από αυτά.
Ελπίζουμε να δώσουμε τις πρώτες δόσεις εμβολίων έως το τέλος αυτού του μήνα» τόνισε.
Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι κλινικές δοκιμές του τουρκικού εμβολίου εξελίσσονται ομαλά, ενώ κανένας από τους εθελοντές δεν έχει εμφανίσει παρενέργειες.
Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, 44 εθελοντές συμμετέχουν σε δοκιμές Φάσης 1 του εμβολίου ERUCOV-VAC.

Μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη

Την ίδια ώρα, ο Erdogan τόνισε πως η κυβέρνηση του AKP μαζί με το κόμμα του Devlet Bahceli ΜHP, θα προχωρήσουν στη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.
Επιταχύνουμε την εφαρμογή δικαστικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο κοινοβούλιο και σημείωσε πως θα έρθουν «κι άλλες μεταρρυθμίσεις σε πακέτα στο κοινοβούλιο».
Ο ίδιος εξήρε την κοινοβουλευτική συμμαχία του AKP με το εθνικιστικό MHP, μια ημέρα αφότου ο Bahceli απέρριψε τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με διαφωνίες των δύο κομμάτων σχετικά με τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις.

Επικοινωνία με Putin

Τη δυνατότητα και άλλες χώρες της περιοχής να συμπεριληφθούν στην προσπάθεια διατήρησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, και ο Ρώσος ομόλογός του Vladimir Putin.
Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό κέντρο στην περιοχή για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός και το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη στρατευμάτων και την αποστολή στρατιωτικών παρατηρητών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης