Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση με αυξημένη μεταβλητότητα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση με αυξημένη μεταβλητότητα
ΑΓΟΡΑ: Υψηλή η μεταβλητότητα και σήμερα. Από τις 710 μονάδες πήγε γρήγορα κάτω από τις 700. Η συσσώρευση πάντως συνεχίζεται. Βγήκαν άλλα βαριά χαρτιά στον… αφρό σήμερα και στήριξαν τους δείκτες. Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και μερικά ακόμα. Τελικά το ΧΑ έκλεισε με μικρή άνοδο και σχετικά καλές συναλλαγές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η μεταβλητότητα έχει πάει στα ύψη στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ανοίγουν ανοδικά και σε χρόνο dt γυρίζουν χαμηλότερα. Από το +2% στο -3% και βάλε. Παρόλα αυτά η αγορά δείχνει σημάδια σταθεροποίησης πέριξ των 700 μονάδων. Ίσως χρειαστούμε κάποιο καλύτερο μείγμα ειδήσεων για να κινηθούν εκ νέου υψηλότερα και να συμβάλουν στην βελτίωση της πορείας του ΧΑ.

Μόνο η Εθνική έκλεισε με μικρή άνοδο. Μεγάλες απώλειες για τις τρεις άλλες συστημικές με την Πειραιώς να έχει τις υψηλότερες. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 2,28% και αυτή η εξέλιξη φυσικά επηρέασε όλη την αγορά.

ΔΕΗ: Νέα υψηλά από τη μετοχή. Περιμένουμε τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία θα ανακοινωθούν 1η Δεκεμβρίου. Στα 6,25 ευρώ και στο +4,52%.

ΤΙΤΑΝ: Καλή πορεία και κλείσιμο στα 13,14 ευρώ. Θέλουμε να φύγει πάνω από τα 13,30 ευρώ.

MOTOR OIL: Τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα αποτυπώθηκαν στο ταμπλό με την άνοδο κατά 6,07% και το κλείσιμο των 10,57 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αν και ο Νοέμβριος είναι εξαιρετικός για το ΧΑ, η συγκεκριμένη δεν είχε δώσει κάποια κίνηση. Σήμερα πήγε στο +5%. Ίσως κάποιοι να ξέρουν και κάτι παραπάνω αναφορικά με τις εξελίξεις.

FLEXOPACK: Πιάνει τα 100 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση και πάλι θα πούμε πως τη θεωρούμε εξαιρετικά φθηνή. Από τους λίγους ισολογισμούς που δε βρίσκεις κάποιο αρνητικό στοιχείο να σχολιάσεις. Τρομερή η ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 51,3 εκατ. ευρώ από 45,2 εκατ. ευρώ, EBITDA 11,4 εκατ. ευρώ από 7,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 5,6 εκατ. ευρώ από 3,5 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια στα 79,1 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 45,3 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν τραπεζικές 17 εκατ. ευρώ περίπου και ταμείο 22 εκατ. ευρώ.

Δεν την παρακολουθούν βέβαια πολλοί γιατί δε κάνει όγκο. Εμείς σημειώνουμε πως είναι σε πολυετή υψηλά ο τίτλος και αν συνεχιστεί η πορεία του πρώτου εξαμήνου στο δεύτερο μάλλον θα είναι μεταξύ των φθηνότερων μετοχών του ΧΑ. Και όμως πολλοί επενδυτές ασχολούνται με τα «σαπάκια» του ΧΑ που δεν ξέρουν που χρωστάνε…

ΝΑΚΑΣ: Το έχουμε ξαναγράψει. Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές εδώ, αυτοί δηλαδή που έχουν αγοράσει πριν 5 χρόνια για παράδειγμα μαζί με αυτά που θα πάρουν το επόμενο διάστημα από μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου έχουν τις μετοχές τσάμπα. Εξαιρετική απόδοση από μία μετοχή που ελάχιστοι την κοιτούν γιατί δεν κάνει όγκο!! Τι να λέμε τώρα…

ΚΥΠΡΟΣ: Άλλο ένα χρηματιστήριο που έχει εισηγμένες που αν λυθούν και εκκαθαριστούν οι μέτοχοι θα πάρουν περισσότερα από αυτά που λέει το ταμπλό. Πρόσφατα η Invel Πανγαία εξαγόρασε την Parklane Hotels προς 90 εκατ. ευρώ. Η C.C.C Tourist Enterprices έχει το 25% περίπου και είχε αποτίμηση τη μέρα της ανακοίνωσης κάτω από 4 εκατ. ευρώ ενώ τώρα έχει 10 εκατ. ευρώ. Θα πάρει 22,5 εκατ. ευρώ και θα πάει για λύση, αν ολοκληρωθεί το deal, μοιράζοντας περίπου 22,5 εκατ. ευρώ.

Η Κυπριακή Εταιρεία Τσιμέντων τώρα που έχει χρηματιστηριακή αξία κάπου στα 37 εκατ. ευρώ έχει το 67% της CCC και θα πάρει δηλαδή περίπου 15 εκατ. ευρώ. Έχει όμως και το 25% της Τσιμέντα Βασιλικού που αντιστοιχεί σε αποτίμηση 32,5 εκατ. ευρώ και κατέχει άλλη μία εταιρεία που έχει στην κατοχή της 1056 στρέμματα.

NEWSPHONE: Έχουμε μεγάλη περιέργεια για το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση εδώ μετά και την αποτυχία να συγκεντρωθεί το 90% και άρα δε θα γίνει η συγχώνευση με την εταιρεία που αγόρασε τις μετοχές και έχει λάβει δάνειο για αυτές. Θα μπορούσαμε να δούμε έκτακτη διανομή κεφαλαίων καθώς υπάρχουν αρκετά στο ταμείο.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εταιρεία του κ.Κοντομηνά πούλησε 535 χιλ. μετοχές και τώρα κατέχει 199 χιλ. μετοχές. Λογικά το ποσοστό θα πάει στο μηδέν. Μπορεί να είναι και ένας λόγος για να «αναπνεύσει» η μετοχή. Μπορεί να είναι και μία κίνηση από τον κ.Κοντομηνά που να τη δούμε και σε άλλες εταιρείες που συμμετέχει όπως Ιντερτέκ.

ΕΚΤΕΡ: Νέα σύμβαση έργου 15,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 10 μήνες. Οι πηγές της στήλης αναφέρουν πως έρχεται άλλο ένα έργο. Δυνατή κίνηση σήμερα. Να πούμε πως καιρό τώρα και πολύ πιο χαμηλά κάποιοι μάζευαν αρκετά χαρτιά. Οι βραχυπρόθεσμη μπορούν να βάλουν και κάτι στην τσέπη. Στα 0,8490 ευρώ και στο +5,20%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης