Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Ο δείκτης S&P 500 θα φτάσει στις 3.800 μονάδες ή +6% έως τον Ιούνιο του 2021

tags :
UBS: Ο δείκτης S&P 500 θα φτάσει στις 3.800 μονάδες ή +6% έως τον Ιούνιο του 2021
Βλέπει νέο ράλι του S&P 500 στις 3.800 μονάδες η ελβετική τράπεζα UBS
Με τις μετοχές να εμφανίζουν παγκοσμίως εξαιρετικά θετικές προοπτικές, η ελβετική UBS αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 θα ενισχυθεί έως τις 3.800 μονάδες ή άνοδος 6% από τα τρέχοντα επίπεδα έως τον Ιούνιο του 2021.
Ειδικότερα, οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, καθώς το πολιτικό τοπίο στη χώρα σιγά σιγά ξεκαθαρίζει.
Ήδη, έχει αρχίσει η μετάβαση προς τη νέα διακυβέρνηση Biden.
Ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 έκλεισε στο +1,6%, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με ευαίσθητους στον οικονομικό κύκλο τομείς, όπως η Ενέργεια, οι τράπεζες και οι βιομηχανίες, να ηγούνται της ανόδου.
Την ίδια στιγμή, ο σύνθετος τεχνολογικό δείκτης Nasdaq περιορίστηκε στο +1,3%.
Οι value stocks και οι μετοχές εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν έναντι της Ανάπτυξης.
Ο δείκτης Russell 2000 σημείωσε άνοδο 1,9%, ενώ δείκτης Russell Value αυξήθηκε κατά 2,1%.
Στον αντίποδα, ο Russell Growth έμεινε στο +1%.
Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς αυξήθηκε κατά 2 μονάδες βάσης, στο 0,88%.
Σύμφωνα με τη UBS, η μετεκλογική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και το υπό διαβούλευση νέο δημοσιονομικό πακέτο ελάφρυνσης παρήγαγαν βραχυπρόθεσμα μεταβλητότητα, ωστόσο οι επενδυτές θα πρέπει να εστιάζουν σε μια ευρύτερη ανάκαμψη, καθοδηγούμενη από την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού…

Oι όροι της ανόδου

1.Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δείχνει να το έχει πάρει απόφαση να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς ώστε να υπάρχει ομαλή μετάβαση προς τη νέα κυβέρνηση.
Επίσης, ετοιμάζεται να αποδεσμεύσει κεφάλαια χάριν του νέου εκλεγμένου προέδρου Biden.
Παρέχει επίσης πρόσβαση για τα νέα κυβερνητικά στελέχη σε κρίσιμους κυβερνητικούς τομείς.
Ως εκ τούτου, ο Biden και η νέα αντιπρόεδρος Kamala Harris θα αρχίσουν να λαμβάνουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Παρά, λοιπόν, τον δικαστικό αγώνα με αντικείμενο τις εκλογές, φαίνεται πως δεν θα υπάρξει περίοδος ακυβερνησίας, όπως εκτιμά η UBS.

2.Η νέα υπουργός Οικονομικών Janet Υellen είναι η νέα υπουργός Οικονομικών.
Η πρώην πρόεδρος της Fed τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από την επενδυτική κοινότητα, ενώ η επιλογή της αυξάνει τις ελπίδες για την ανάληψη γενναίων μέτρων σε δημοσιονομικό και νομισματικό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις της Fed με την παρούσα κυβέρνηση διανύουν κρίση, μετά το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Mnuchin να αιτηθεί την επιστορφή 455 δισεκ. δολ.

3.Κυκλοφόρησε και τρίτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού από την AstraZeneka, μετά από αυτό της Moderna και της Pfizer, τα οποία έχουν αποτελεσματικότητα άνω του 90%.
Αυτές οι εξελίξεις αυξάνουν την πιθανότητα επιστροφής στην κανονικότητα και ανάκαμψης των εταιρικών κερδών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η UBS βλέπει περαιτέρω ανοδική πορεία για τις παγκόσμιες μετοχές, υποστηριζόμενες από την ανάκτηση των κερδών, τη δημοσιονομική ώθηση και τη χαλαρή νομισματική πολιτική.
Στο βασικό της σενάριο, αναμένει ότι ο S&P 500 θα διαπραγματεύεται στις 3.800 έως τον Ιούνιο του 2021.

Oι βασικές στρατηγικές

-Διαφοροποίηση.
Εάν η επενδυτική στρατηγική το 2020 αφορούσε ανθεκτικές αμερικανικές μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, η UBS εκτιμά ότι το 2021 προσφέρεται για κυκλικές μετοχές, κυκλικές, εταιρειών μικρής ή μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς οι τομείς και αγορές που επηρεάστηκαν περισσότερο από τα lockdowns θα ξεκινήσουν να ανακάμπτουν.
Ειδικότερα, όπως εκτιμά, οι κλάδοι που είναι πιο πιθανό να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος είναι αμερικανικοί τίτλοι μεσαίας κεφαλαιοποίησης, τίτλοι μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης της Οικονοµικής και Νοµισµατικής Ένωσης (ΟΝΕ), επιλεγμένες μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και της ενέργειας, της βιομηχανίας και των καταναλωτικών προϊόντων.

-Επενδύστε στην επόμενη μεγάλη εξέλιξη.
Η UBS αναμένει ότι ο κόσμος θα επιστρέψει σταδιακά στη κανονικότητα το 2021, αλλά την ίδια στιγμή θα εισέλθει σε ένα ραγδαία αλλαγμένο μέλλον.
Οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους στις επιχειρήσεις που κάνουν τον κόσμο περισσότερο ψηφιακό και βιώσιμο.
Αναμένεται η "επόμενη μεγάλη εξέλιξη" εντός του χώρου της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech), της ιατρικής τεχνολογίας (healthtech) ή της πράσινης τεχνολογίας (greentech) καθώς και να επιταχυνθεί η παγκόσμια ανάπτυξη των δικτύων 5G.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης