Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Πεκίνου κατά Ηνωμένου Βασιλείου για «αθέμιτη επίθεση» στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας

Πυρά Πεκίνου κατά Ηνωμένου Βασιλείου για «αθέμιτη επίθεση» στις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας
Εμπορικός πόλεμος Trump - Κίνας και στην... μέση το Ηνωμένο Βασίλειο
Κατηγορίες εξαπέλυσε το Πεκίνο προς τη Βρετανία, αναφέροντας ότι επιτέθηκε εμμέσως σε κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση πρότεινε νόμο για τον αποκλεισμό της πρόσβασης στην αγορά του γίγαντα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei και άλλων πωλητών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου».
Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε καμία ένδειξη για το αν το Πεκίνο θα μπορούσε να αντιδράσει εάν εγκριθεί ο νόμος που προτάθηκε την Τρίτη 24/11.
Η εν λόγω νομοθεσία θα ενίσχυε τις απαιτήσεις ασφαλείας για δίκτυα ασύρματης και οπτικής ίνας επόμενης γενιάς με πρόστιμα προς τους παραβάτες.

Trump - Κίνα και στην... μέση το Ην. Βασίλειο 

Η κυβέρνηση Trump πιέζει ευρωπαϊκούς και άλλους συμμάχους να αποκλείσουν την Huawei και άλλους κινέζους προμηθευτές καθώς αναβαθμίζουν τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών.
Η Ουάσινγκτον είχε αναφέρει ότι η Huawei, η πρώτη παγκόσμια μάρκα τεχνολογίας της Κίνας, αποτελεί κίνδυνο ασφάλειας, ισχυρισμό τον οποίο αρνείται η εταιρεία.
"Χωρίς στοιχεία, η βρετανική πλευρά έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις Ηνωμένες Πολιτείες για να κάνει διακρίσεις και να καταστείλει τις κινεζικές εταιρείες με το πρόσχημα των αβάσιμων κινδύνων", δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου γαι τις επικοινωνίες.
Η Βρετανία «παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και του ελεύθερου εμπορίου, βλάπτει σοβαρά τις κανονικές δραστηριότητες των κινεζικών εταιρειών» και βλάπτει την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, δήλωσε ο Zao
Σημειώνεται πως η Huawei βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης ΗΠΑ - Κίνας για την τεχνολογία και την ασφάλεια.
Η κυβέρνηση Trump προσπαθεί να περιορίσει την πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ σε κινεζικές εταιρείες, ισχυριζόμενος ότι ενδέχεται να συλλέξουν πάρα πολλές πληροφορίες για τους χρήστες ή να δημιουργήσει άλλους κινδύνους.
Ο νόμος που προτάθηκε θα επισημοποιήσει την εντολή του Βρετανού πρωθυπουργού Johnson για τον αποκλεισμό της Huawei από ένα προγραμματισμένο δίκτυο πέμπτης γενιάς ή 5G.
Η Βρετανία νωρίτερα έδωσε στην Huawei έναν περιορισμένο ρόλο, αλλά τον απέσυρε υπό την πίεση των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης