Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δυο νέες υποψηφιότητες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στις 11/12 ο διαγωνισμός

Δυο νέες υποψηφιότητες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στις 11/12 ο διαγωνισμός
Στις 11 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός - Τι αναφέρουν οι δύο Όμιλοι που δήλωσαν  πανέτοιμοι
Η αναβολή του διαγωνισμού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου φέρνει στο προσκήνιο νέους ενδιαφερόμενους αγοραστές οι οποίοι πλέον είναι πάνω  από δύο.
Σύμφωνα με πληροφορίες φθάνουν τους τέσσερις Ομίλους χωρίς αυτό να διασφαλίζει ότι στη νέα καταληκτική ημερομηνία της διαγωνιστικής διαδικασίας θα καταθέσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  οικονομική προσφορά.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι η ολιγοήμερη αναβολή του διαγωνισμού οφείλεται εν μέρει και  στο lockdown και στην παρουσία ενδιαφερόμενων εταιρειών που δεν πρόλαβαν να  ετοιμάσουν φάκελο κατάθεσης
Ο Ειδικός  Εκκαθαριστής του διαγωνισμού έλαβε την απόφαση να μεταφέρει την ημερομηνία  μετάθεσης του διαγωνισμού γ κατά δύο εβδομάδες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διαγωνιζόμενων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια απόφαση αφορά και άλλους τέσσερις διαγωνισμούς που  ήταν σε εξέλιξη και στις περιπτώσεις αυτές προτάθηκαν  οι δυσκολίες που προκαλούν  τα αυστηρά μέτρα μετακίνησης για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού   
 
Αιφνιδιασμένοι

Πάντως οι δύο δεδομένοι όμιλοι που ενδιαφέρονται για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά , σύμφωνα με κύκλους προσκείμενες στις διοικήσεις τους, έκαναν λόγο  για αιφνιδιασμό. 
Ανέμεναν ότι αύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα είχε ανακοινωθεί ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων.
Ωστόσο απέφυγαν να σχολιάσουν εάν η αναβολή υποβολής κατάθεσης των οικονομικών  προσφορών  θα αλλάξει την αρχική τους προσφορά διότι εμφανίστηκαν και άλλοι ενδιαφερόμενοι
Πάντως ο  Όμιλος North Star, του εφοπλιστή Θεόδωρου Πριόβολου με ανακοίνωσή του  για την  ολιγοήμερη αναβολή  ανέφερε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη του διαγωνισμού της ΕΝΑΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πληροφορηθήκαμε  την πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή να αναβάλει την κατάθεση των προσφορών για δύο εβδομάδες, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων αγοραστών. Επισημαίνοντας στην ανακοίνωση  ότι η Pyletech Shipyards είναι πανέτοιμη να υποβάλλει κανονικά την προσφορά της την Παρασκευή 27η Νοεμβρίου.
Η Pyletech Shipyards προτίθεται να  επενδύσει 700 εκατ. ευρώ  στα Ναυπηγεία.
Η ONEX του Πάνου Ξενοκώστα , όπως  λένε  οι πληροφορίες ήταν καθ’ όλα  έτοιμη για το διαγωνισμό χάρη και στο σχέδιο Τρίαινα  που έχει εκπονηθεί,  με το οποίο θέλει να γίνει ο κύριος ιδιοκτήτης της ναυπηγοεπισκευαστική  βάση της χώρας αφού κατέχει ήδη τα Ναυπηγεία Σύρου και πολύ σύντομα θα αποκτήσει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.
Η απόκτηση  και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά  θα καταστήσουν την ONEX κυρίαρχο παίκτη  στην  εγχώρια αγορά  των  ναυπηγείων.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης