Τελευταία Νέα
Οικονομία

Το ΥΠΟΙΚ έδωσε λύση στο πρόβλημα των πρακτόρων κρατικών λαχείων - Η καταλυτική παρέμβαση Χατζηθεοδοσίου

tags :
Το ΥΠΟΙΚ έδωσε λύση στο πρόβλημα των πρακτόρων  κρατικών λαχείων - Η καταλυτική παρέμβαση Χατζηθεοδοσίου
Λύση έδωσε το ΥΠΟΙΚ στους προμηθευτές  λαχείων που ζητούσαν να εξοφληθεί η οφειλή των 3,4 εκατ. σε περισσότερες δόσεις
Λύση έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους προμηθευτές  λαχείων που ζητούσαν επίμονα από το Ελληνικό Δημόσιο να εξοφληθεί η οφειλή των 3,4 εκατ. ευρώ σε περισσότερες δόσεις που τους είχε ορίσει προηγούμενη  ρύθμιση,  η οποία λόγω και της πανδημίας δεν ήταν  εφικτό  να αποπληρωθούν.
Το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία  που κατέθεσε  πριν από λίγες  ημέρες έδωσε… ανάσα στους προμηθευτές καθώς η αποπληρωμή  θα γίνει σε 46  μηνιαίες δόσεις από  τις 23 που ήταν  αρχικά.
Με τη ρύθμιση  επιστρέφει η ομαλότητα στην αγορά των λαχείων  διότι σε αντίθετη  περίπτωση θα έσπαγε ο κρίκος της ομαλής τροφοδοσίας  λαχείων  καθώς θα κατέπεφταν  οι εγγυήσεις των τραπεζών  θέτοντας κλείνοντας  ουσιαστικά το επάγγελμα του λαχειοπώλη που  γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας  του 1940.

Παρέμβαση Χατζηθεοδοσίου
       
Η Ομοσπονδία Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων σε ανακοίνωσή της αναφέρει  ότι ένα  πρόβλημα που  τους ταλαιπωρούσε για χρόνια διευθετήθηκε  και  με  την παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.
Ο πρόεδρος  των Πρακτόρων Κρατικών Λαχείων κ. Αθανάσιο Θεοδωρακόπουλος και ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ζύγουρας είχαν ζητήσει  την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής. 
Ο αντιπρόεδρος  τόνισε  ότι πλέον  εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των πρακτόρων, ενώ συνεχίζεται η ροή εσόδων για το κράτος από τα λαχεία, μέσω του δικτύου των πλανόδιων λαχειοπωλών τους οποίους προμηθεύουμε εμείς και  καταλήγει η  ανακοίνωση με ένα ευχαριστώ  προς το υπουργείο Οικονομικών για την ικανοποίηση του αιτήματος.     
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης