Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 2.400 νεκρούς, φόβοι έξαρσης λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών

tags :
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 2.400 νεκρούς, φόβοι έξαρσης λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών
Έλλειψη κλινών στα νοσοκομεία τις επόμενες 2 με 4 εβδομάδες φοβούνται οι επιστήμονες
Τα εφιαλτικά σενάρια για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού επανέρχονται στις ΗΠΑ όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.400 θάνατοι, αριθμός που είχε να καταγραφεί εδώ και 6 μήνες.
Τη στιγμή που για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταγράφονται περισσότεροι από 2.000 θάνατοι, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες Πολιτείες αναφέρουν συνεχή ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων και τη στιγμή που οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (πάνω από 88.000), οι Αμερικάνοι αψηφούν τις συστάσεις των επιστημόνων για περιορισμό των μετακινήσεων και των συναθροίσεων και ετοιμάζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες να γιορτάσουν σήμερα Πέμπτη 26/11 την Ημέρα των Ευχαριστιών
Πολλοί ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως η Ημέρα των Ευχαριστιών μπορεί να εξελιχθεί στον απόλυτο υπερμεταδότη της επιδημίας δεδομένου ότι πρόκειται για μια μεγάλη οικογενειακή γιορτή για τους Αμερικάνους, προειδοποιώντας πως είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει μια τεράστια έξαρση κρουσμάτων που θα φάνει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 12,77 εκατομμύρια (περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα σε δύο εβδομάδες) και με τους νεκρούς να είναι πάνω από 262.000, ολοένα και περισσότερες Πολιτείες επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα ενώ τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνέστησαν, για πρώτη φορά, στους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για την γιορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών φέτος, σύσταση πάντως που αγνοήθηκε.
Άλλωστε τα νέα που έρχονται από τα νοσοκομεία της χώρας δείχνουν μια ιδιαίτερα προβληματική εικόνα, καθώς τα περισσότερα νοσοκομεία αναφέρουν έλλειψη κλινών, εξοπλισμού αλλά και ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Μάλιστα, υπάρχει η εκτίμηση ότι αν συνεχιστεί αυτή η εκθετική τάση των κρουσμάτων, τότε σε διάστημα 2 με 4 εβδομάδων, τότε πολλά νοσοκομεία θα αρχίσουν να ξεμένουν από διαθέσιμες κλίνες για τους ασθενείς με covid.

Παρέμβαση Biden

Σημειώνεται πως ακόμα και ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν ασφαλείς, να αποφύγουν τις μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις, να φορούν μάσκες και να τηρούν τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.
«Ξέρω ότι μπορούμε και ότι θα νικήσουμε αυτόν τον ιό.
«Η ζωή θα επιστρέψει στην ομαλότητα.
Σας το υπόσχομαι.
Θα γίνει.
Η πανδημία δεν θα κρατήσει για πάντα» είπε ο Biden σε ομιλία του σε σχεδόν άδειο θέατρο στην πόλη Ουίλμινγκτον, στην πολιτεία Ντέλαγουερ, με ακροατήριο μερικά μέλη της ομάδας του και δημοσιογράφους, που φόραγαν μάσκες και  που τηρούσαν αποστάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης