Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα της Attica Group – Δεν μπόρεσε το γ’ τρίμηνο να καλύψει τη ζημιά του εξαμήνου

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα της Attica Group – Δεν μπόρεσε το γ’ τρίμηνο να καλύψει τη ζημιά του εξαμήνου
Τα νέα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης θα επιφέρουν μείωση του μεταφορικού έργου στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης
Με δεδομένο ότι το τρίτο τρίμηνο είναι το ισχυρό για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και συνήθως υπερκαλύπτει τις ζημιές των προηγούμενων δύο, λόγω της τουριστικής κίνησης, η πανδημία επηρέασε σημαντικά και το συγκεκριμένο τρίμηνο, με αποτέλεσμα η Attica Group να εμφανίσει ζημιές στο εννεάμηνο.
Πιο αναλυτές οι πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο υποχώρησαν στα 113,5 εκατ. ευρώ από 162,9 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 12,1 εκατ. ευρώ από 42 εκατ. ευρώ.
Έτσι σε επίπεδο ενναμήνου οι πωλήσεις υποχώρησαν στα 230,5 εκατ. ευρώ από 326,9 εκατ. ευρώ και η ζημιά διαμορφώθηκε στα 28,8 εκατ. ευρώ από 30,9 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος αύξησε λόγω τη πανδημίας το δανεισμό του και οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται στα 550,5 εκατ. ευρώ με τα ταμειακά διαθέσιμα να είναι στα 101,7 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν στα 391,4 εκατ. ευρώ από 431,9 εκατ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 192 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα από τα ίδια κεφάλαια.
Η μετοχή από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες 32%.
Η διοίκηση για το τέταρτο τρίμηνο αναφέρει: Για τους επόμενους μήνες του έτους 2020, οι οποίοι αποτελούν και μήνες χαμηλής επιβατικής κίνησης, το μεταφορικό έργο του Ομίλου θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Επιπλέον, τα περιοριστικά μέτρα που πρόσφατα έλαβε η πολιτεία για τη μετακίνηση των πολιτών θα επιφέρουν μείωση στο μεταφορικό έργο του Ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης