Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

O στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του ελληνικού Τουρισμού

tags :
O στρατηγικός σχεδιασμός για το μέλλον του ελληνικού Τουρισμού
Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, είπε ο Χάρης Θεοχάρης σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού
Στους άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον του ελληνικού Τουρισμού, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.
Όπως υπογράμμισε «αυτή την περίοδο εστιάζουμε σε δύο θέματα: Πρώτον, την καλύτερη προετοιμασία για την επόμενη χρονιά.
Χτίζοντας πάνω σε ό,τι έχουμε πετύχει μέσα στην τρέχουσα κρίση, δηλαδή στην ενίσχυση του ‘brand Ελλάδα’ και στην αξιοποίηση της διεθνούς αναγνώρισης την οποίαν έχει αποσπάσει η προσπάθειά μας.
Δεύτερο ζήτημα είναι οι ευρύτερες στρατηγικές κατευθύνσεις. Ο στόχος μας είναι η δυναμική παρουσία του Ελληνικού Τουρισμού στο διαφαινόμενο άνοιγμα των αγορών, όχι μόνο το 2021 αλλά και στις επόμενες χρονιές».

“Είμαστε σε πόλεμο και δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε από τώρα το άνοιγμα”

Αναφορικά με τα μέτρα τα οποία λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Θεοχάρης είπε μεταξύ άλλων ότι «o κορωνοϊός και η επιδημία του COVID-19 είναι ένας πόλεμος.
Και στον πόλεμο, πάντοτε, οι αποφάσεις των επιτελείων λαμβάνονται ανάλογα με τα δεδομένα, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Εκείνοι που επικρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης υποτιμούν το είδος της μάχης που δίνει η χώρα μας αυτή τη στιγμή. Και δεν κατανοούν ότι δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε από τώρα το πώς ακριβώς θα γίνει το άνοιγμα, φερ’ ειπείν τα Χριστούγεννα.
Ασφαλώς, αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει μια, υποτυπώδης έστω, δυνατότητα του κόσμου να γιορτάσει, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων και των διασωληνώσεων.
Ελπίζουμε ότι, έστω και με αυτό τον αργό ρυθμό, η κατάσταση θα καλυτερεύσει».

“Το άνοιγμα του τουρισμού δεν ευθύνεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας”

Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, είπε ο Χάρης Θεοχάρης σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού.
«Η κυβέρνηση έπρεπε να ισορροπήσει ανάμεσα στις υγειονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους συμπολίτες μας και στο σταδιακό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας.
Στο άνοιγμα της οικονομίας, φυσικά, συμπεριλαμβάνεται και το άνοιγμα του τουρισμού. Καταφέραμε να βρούμε την ισορροπία πολύ καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό μας γεμίζει με υπερηφάνεια.
Η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί διεθνώς για την επιτυχία της στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού.
Υποδεχθήκαμε περίπου 6 εκατομμύρια τουρίστες φέτος και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος για την οικονομία μας.
Οι φόβοι για ένα πρόωρο δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι με τον ερχομό των τουριστών διαψεύστηκαν και είναι σαφές ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν ευθύνεται για το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Το μεγαλύτερο κέρδος για το ‘brand’ της χώρας μας ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξαν μεγάλα προβλήματα ως προς τη διαχείριση των κρουσμάτων. Αντιθέτως, οι επισκέπτες μας έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκαν ορισμένες λίστες βραβείων με τις καλύτερες, πιο ασφαλείς επιχειρήσεις και υποδομές.
Πέμπτος παγκοσμίως κατατάσσεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ και 4η στον κόσμο η αεροπορική εταιρεία ‘Aegean’, με κριτήρια την τήρηση των πρωτοκόλλων και την υγειονομική ασφάλεια που προσφέρουν.
Στα ξενοδοχεία μας κάναμε διαρκώς τεστ με τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και μεταξύ των εργαζομένων δεν βρέθηκαν κρούσματα.
Αυτό δείχνει ότι τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν με επαγγελματισμό, με σοβαρότητα και με συνέπεια, όπως ακριβώς αρμόζει σε μία σοβαρή χώρα».

“Από την στήριξη της ‘Aegean’ θα κερδίσει το ελληνικό Δημόσιο”

Σε σχέση με τη στήριξη της «Aegean Airlines» η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, ο Υπουργός Τουρισμού εξήγησε ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πλέον σύγχρονα εργαλεία για να στηρίξει τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.
Η οικονομική ενίσχυση δεν αφορά μόνο στην ‘Aegean’, αλλά και σε πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες λαμβάνουν προκαταβολές, χαμηλότοκα δάνεια κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά ειδικά στην ‘Aegean’, η κυβέρνηση απαίτησε τη συμμετοχή και των ίδιων των επιχειρηματιών της εταιρείας ως προϋπόθεση για την παροχή στήριξης με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό δείχνει την πίστη των ανθρώπων της ‘Aegean’ στο μέλλον της εταιρείας τους. Η οποία, ας μην ξεχνάμε, στάθηκε αρωγός και βοήθησε την πατρίδα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αντίστοιχα, η ‘Lufthansa’ επί παραδείγματι έλαβε σημαντική ενίσχυση από το Γερμανικό Δημόσιο.
Όμως, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ότι η στήριξη της ‘Aegean’ πραγματοποιείται με έναν τρόπο που το Ελληνικό Δημόσιο -και κατ’ επέκταση ο Έλληνας φορολογούμενος- θα κερδίσει, ανάλογα με το πόσο καλά θα πάει η εταιρεία στο μέλλον».

Η ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις τελευταίες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι «υπήρχε ένα μονολιθικό σύστημα προδιαγραφών, το οποίο περιόριζε τους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν γήπεδα γκολφ πολλαπλών και διαφορετικών χαρακτηριστικών.
Εμείς τώρα δίνουμε αυτήν την αρχιτεκτονική ευελιξία, τη δυνατότητα να φτιαχτούν περισσότερα και καλύτερα γήπεδα στο ιδιαίτερο ανάγλυφο της χώρας μας, χωρίς να επηρεαστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ή το αποτύπωμα της ασφάλειας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποκτούν μεγαλύτερη αξία, καθώς και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, τα ‘Golf Resorts’ που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης