Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουρίστες κατά το ήμισυ - Η νέα τάση

tags :
Τουρίστες κατά το ήμισυ - Η νέα τάση
Nεοσύστατες επιχειρήσεις προσφέρουν μακροπρόθεσμα ενοίκια σε εργαζόμενους επαγγελματίες
Περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν καθώς εργάζονται. Πρόκειται για μια σαφής πλέον ταξιδιωτική τάση που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού.
Είναι οι λεγόμενοι «μισοί τουρίστες» και «μισοί εργαζόμενοι» με τους οποίους ασχολήθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμά του το Forbes.

Επιτέλους οι Αμερικανοί θα χρησιμοποιήσουν τις ημέρες αδειών τους

Οι Αμερικανοί δεν είναι παραδοσιακά πολύ καλοί στη χρήση ημερών διακοπών. Ή δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 768 εκατομμύρια ημέρες άδειας αφέθηκαν αχρησιμοποίητες το 2018.
Η νέα αυτή τάση έχει οδηγήσει νεοσύστατες επιχειρήσεις να προσφέρουν μακροπρόθεσμα ενοίκια σε εργαζόμενους επαγγελματίες. Όπως  το Anyplace που προσφέρει ενοικιάσεις από μήνα σε μήνα.

Hop on – hop off από πόλη σε πόλη

Οι εταιρείες ενοικίασης αναφέρουν μια σαφή τάση για ταξίδια ενώ εργάζονται εξ αποστάσεως. Ο Marco del Rosario, Διευθύνων Σύμβουλος της VacationRenter, δήλωσε ότι με τις εταιρείες που επιτρέπουν όλο και περισσότερο την απομακρυσμένη εργασία, «οι ταξιδιώτες πιθανότατα θα αρχίσουν να θέλουν διαμονή σε προορισμούς που πάντα θεωρούσαν ότι ήθελαν να επισκεφθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα» αλλά δεν μπορούσαν προηγουμένως.
*    Το 65% των ανθρώπων είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν τώρα που εργάζονται εξ αποστάσεως και
*    το 98% των ατόμων που είχαν εργαστεί ενώ ταξιδεύουν, συνέχισαν να το κάνουν.
Παράλληλα, πολλές εταιρείες προσφέρουν πλέον διαμερίσματα προς ενοικίαση σε όλον τον κόσμο για μεσομακροπρόθεσμες διαμονές.
Προ-πανδημίας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνήθιζαν να πληρώνουν μηνιαία ενοίκια για γραφεία μέσω εταιρειών όπως η WeWork. Τώρα, όλοι όσοι διαθέτουν γραφείο και καρέκλα προσφέρουν ημερήσια χρέωση στους πελάτες που θέλουν να εργαστούν σε νέες τοποθεσίες.
Τα ξενοδοχεία αποδεικνύονται μια δημοφιλής επιλογή καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πισίνα ή άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος.
Πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις της ΕΕ λειτουργούν τώρα σε αυτόν τον χώρο – συνδέοντας άτομα που αναζητούν ένα κομψό και συνεχώς μεταβαλλόμενο γραφείο σε ξενοδοχεία που δεν έχουν επί του παρόντος καλεσμένους λόγω του Covid-19.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης