Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Stoltenberg - Στο επίκεντρο Ανατολική Μεσόγειος και Τουρκία

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Stoltenberg - Στο επίκεντρο Ανατολική Μεσόγειος και Τουρκία
Η τουρκική παραβατικότητα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Νίκου Δένδια με τον Jens Stoltenberg
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, είχε σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή, ενόψει τις επικείμενης Υπουργικής Συνόδου ΥΠΕΞ χωρών ΝΑΤΟ.
Image
Η Τουρκία παρέτεινε τις έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, έως τις 29 Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε πως το τουρκικό σεισμογραφικό -«που έχει συλλέξει μέχρι τώρα σεισμικά δεδομένα ύψους 8.149 τ. χλμ. και θα συλλέξει τώρα άλλα 2.806»- θα ολοκληρώσει τις εργασίες του στις 29 Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, μόλις χθες, η Τουρκία εξέδωσε τρεις νέες NAVTEX ζητώντας τη αποστρατιωτικοποίηση έξι ελληνικών νησιών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης