Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Macron αποθεώνει τον Maradona: Έγραψε ιστορία με τη νίκη κατά της Αγγλίας της Thatcher

tags :
Ο Macron αποθεώνει τον Maradona: Έγραψε ιστορία με τη νίκη κατά της Αγγλίας της Thatcher
Ύμνοι Μacron για τον Maradona
Mε ένα κείμενο 600 λέξεων, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron αποθεώνει τον Diego Maradona, χαρακτηρίζοντας ιστορική της νίκη της Αργεντινής έναντι της Αγλίας στο Μουντιάλ του '86, όχι μόνο από ποδοσφαιρικής αλλά και από γεωπολιτικής σκοπιάς.
«Το χέρι του Θεού είχε τοποθετήσει μια μεγαλοφυία του ποδοσφαίρου στη γη.
Είναι ο Diego Maradona ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών; Τα δάκρυα εκατομμυρίων ανθρώπων απαντούν σήμερα σε αυτό το ερώτημα», αναφέρει η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Ο Macron, λάτρης του ποδοσφαίρου, κάνει λόγο για έναν « χορευτή, όχι πραγματικά αθλητή, αλλά καλλιτέχνη», ο οποίος «ενσάρκωσε τη μαγεία του παιχνιδιού».
Ο Γάλλος πρόεδρος υπογραμμίζει τη γεωπολιτική διάσταση της θρυλικής ανάμεσα στην Εθνική Αργεντινής και τη Εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, κάνοντας λόγο για μία «χώρα που είχε πληγωθεί από τη δικτατορία και τη στρατιωτική ήττα στα Φώκλαντ», και π0ήρε την εκδίκησή της κόντρα στην Αγγλία της Margaret Thatcher England.
 «Και αργότερα κέρδισε το ιερό δισκοπότηρο, το Παγκόσμιο Κύπελλο: Αυτό των ανθρώπων, όχι των στρατηγών», αναφέρει ο Macron.
Ο Macron ολοκληρώνει τον επικήδειό του με τη φράση «Diego queda» - «ο Diego είναι εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης