Τελευταία Νέα
Διεθνή

Time: Η Ινδία ενέκρινε νόμο «εμπνευσμένο» από μια αντι-μουσουλμανική θεωρία συνωμοσίας

tags :
Time: Η Ινδία ενέκρινε νόμο «εμπνευσμένο» από μια αντι-μουσουλμανική θεωρία συνωμοσίας
Ο νέος νόμος συμφωνήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του BJP, Uttar Pradesh, το ινδικό κράτος που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων, δηλαδή περισσότερα από 38 εκατομμύρια άτομα
Το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος της ndia , το Uttar Pradesh , εισήγαγε νόμο που απαγορεύει την λεγόμενη «Love Jihad», και αποτελεί την πρώτη από τις τουλάχιστον πέντε πολιτείες υπό την ηγεσία του ινδουιστικού εθνικιστικού κόμματος Bharatiya Janata (BJP) που εξετάζει νέα νομοθεσία που στοχεύει στις διαθρησκευτικές σχέσεις.

Το «Love Jihad» είναι μια αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι οι μουσουλμάνοι άνδρες προσπαθούν να μετατοπίσουν κρυφά τη δημογραφική ισορροπία της Ινδίας μετατρέποντας ινδουιστές σε ισλαμιστές μέσω γάμου.
Η αφήγηση προωθήθηκε από εθνικιστικές ομάδες κοντά στο κυβερνών BJP της Ινδίας από τότε που ο Πρωθυπουργός Narendra Modi εξελέγη για πρώτη φορά το 2014.
Από τότε που ο Modi ανέλαβε την εξουσία, η κυβέρνησή του έχει εισαγάγει πολλά άλλα μέτρα που στοχεύουν τη μειονότητα της μουσουλμανικής κοινότητας της Ινδίας.
Η συνωμοσία έλαβε νέες διαστάσεις μετά από δολοφονία μιας Ινδουίστριας τον Οκτώβριο από έναν μουσουλμάνο άνδρα που, σύμφωνα με την οικογένειά της, την πίεσε να τον παντρευτεί.

Στην φυλακή οι παραβάτες

Ο νέος νόμος συμφωνήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του BJP, Uttar Pradesh, το ινδικό κράτος που φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων, δηλαδή περισσότερα από 38 εκατομμύρια άτομα.
Ο νόμος δεν αναφέρει συγκεκριμένα τον όρο Love Jihad, σύμφωνα με αναφορές των ινδικών μέσων ενημέρωσης.
Ωστόσο, απαγορεύει όπως αναφέρει τις «παράνομες αλλαγές στην θρησκεία» (δηλαδή την παράνομη αλλαξοπιστία) μέσω του γάμου.
Ωστόσο, ο αρχηγός της πολιτείας Γιόγκι Adityanath, ένας σκληροπυρηνικός Ινδουιστής μοναχός μοναχός και ανώτερο μέλος του BJP, δήλωσε σε μια διαδήλωση στις 31 Οκτωβρίου ότι η κυβέρνησή του είχε αποφασίσει να «θεσπίσει έναν αυστηρό νόμο για να σταματήσει το Love Jihad»
Στην ομιλία του, ο Adityanath απείλησε ευθέως τους μουσουλμάνους άνδρες.
«Προειδοποιώ όσους κρύβουν την ταυτότητά τους και παίζουν με την τιμή των αδελφών και των θυγατέρων μας, εάν δεν αλλάξετε τους τρόπους σας, το τελικό ταξίδι σας θα ξεκινήσει», είπε ο ίδιος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης