Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξέφυγε πάνω από τις 720 μονάδες με δυνατή κίνηση από τα βαριά χαρτιά

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξέφυγε πάνω από τις 720 μονάδες με δυνατή κίνηση από τα βαριά χαρτιά
ΑΓΟΡΑ: Κλειστή λέει η Αμερική και περιμέναμε χαμηλό τζίρο σήμερα. Αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα το ΧΑ. Ίσως και καλύτερα να απέχουν κάποιοι ξένοι. Έτσι κι αλλιώς καθαροί πωλητές είναι εδώ και μήνες. Η παράταση του lockdown δε νομίζουμε πως εξέπληξε την αγορά. Κάποιοι επιχειρηματίες περιμένουν πως ίσως διαρκέσει και περισσότερο.

Δυνατή κίνηση και πέρασμα πάνω από τις 725 μονάδες με δυνατό τζίρο 82 εκατ. ευρώ. Στα βαριά χαρτιά περιορίστηκε η κίνηση της αγοράς. Τώρα είναι ωραιοποίηση επειδή κλείνει η χρονιά, είναι επειδή έχουν πολλά μεγάλες απώλειες ακόμα από την αρχή του έτους και άρα καλά περιθώρια, δε μας πολύ-νοιάζει να σας πούμε την αλήθεια. Πάνω να πηγαίνει και ας έχει ο καθένας άλλο λόγο.

Θεωρούμε πως υπάρχουν καλά θεμελιώδη σε πολλές εταιρείες και άρα η κίνηση μπορεί να επεκταθεί περαιτέρω. Κάποιες μετοχές δεν έχουν σπάσει ακόμα τη μεσοπρόθεσμη τάση και μπορούν να αποτελέσουν καύσιμο για την αγορά. Άλλες δοκιμάζουν τώρα να σπάσουν, επομένως οι επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες για τις συγκεκριμένες. Ο γενικός δείκτης είναι σε υψηλό 8,5 μηνών.

MOTOR OIL: Την είχαν διαλύσει όπως φαίνεται από την πορεία της το τελευταίο διάστημα και η αντίδραση είναι ισχυρή από τα χαμηλά. Τέλος του μήνα έχουμε την αναδιάρθρωση του MSCI, όπου θα μπει σε ισχύ η διαγραφή της από τον MSCI Greece Standard, άρα ίσως αυξηθεί και η μεταβλητότητα. Στα 11,25 ευρώ και στο +6,43%.

ΟΠΑΠ: Καλή κίνηση από τη μετοχή. Αναμένεται η τηλεδιάσκεψη για να μάθουμε τι θα γίνει και με το φόρο. Στα 9,04 ευρώ και στο +5,30%.

ΕΧΑΕ: Τεράστιος και σήμερα ο όγκος των συναλλαγών. Είναι η πρώτη που ωφελείται από την αύξηση του τζίρου αλλά και τη βελτίωση των αποτιμήσεων στο ΧΑ. Το κλείσιμο ήταν στο υψηλό ημέρας, αφού οι αγοραστές απορρόφησαν τα περισσότερα από τα 600 χιλ. περίπου τεμάχια σε τιμές από 3,14 ευρώ έως 3,21 ευρώ.

ΔΕΗ: Σπάει τεχνικά μία σημαντική αντίσταση και απελευθερώνεται. Οι μεγάλοι ξένοι στηρίξουν και ξεκίνησαν και οι αναλυτές να την κοιτάνε πιο προσεκτικά. Έχει μεσολαβήσει βέβαια και μεγάλο ράλι λόγω της αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής, η οποία βελτίωσε τα αποτελέσματα. Η συμπεριφορά της μετοχής εδώ και μήνες είναι εξαιρετική. Στα 6,50 ευρώ και στο +4%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δυνατή κίνηση από την Alpha Bank η οποία πέρασε πάνω από τα 0,70 ευρώ. Θα πρέπει να περάσει τα 0,76 ευρώ για να πούμε πως σπάει τη συσσώρευση. Ή τώρα ή ποτέ. Πολύ καλή η Πειραιώς, ενώ λίγο χαμηλότερη η άνοδος για τις άλλες συστημικές.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πάει να σπάσει και αυτή ανοδικά και αν το επιβεβαιώσει έχει πιστεύουμε δυνατότητα για να αυξήσει την τιμής κατά 1 ευρώ. Στα 7 ευρώ και στο +4,48% με υψηλό όγκο 321 χιλ .τεμάχια και πωλητές στο κλείσιμο.

TITAN: Αμα ξεφύγει από τα τρέχοντα επίπεδα δε βλέπουμε ιδιαίτερες δυσκολίες μπροστά της. Το γράφημα ανοίγει για αξιόλογη άνοδο. Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 13,60 ευρώ. Περιμένουμε ξέσπασμα ανοδικό για να πούμε την εκτίμησή μας.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη. Περιμένουμε αύριο την ενημέρωση μήπως μάθουμε περισσότερα για τις εξελίξεις στον όμιλο. Τι θα γίνει με τη διοίκηση, με την αύξηση, με τους Ολλανδούς, με τους εφοπλιστές, με, με, με..,

ΜΙΚΡΑ: Χωρίς νεύρο οι περισσότερες μετοχές και θα έπρεπε να είχαμε δει μία διάχυση σε χαμηλότερες αποτιμήσεις. Αντιθέτως βλέπουμε μία νευρικότητα και μία απροθυμία να πάνε υψηλότερα. Για να μην πούμε πως όποια μετοχή πάει για υψηλότερα βγαίνουν καλοί πωλητές. Θεωρούμε πως θα περάσει και από εκεί η άνοδος, αλλά ίσως είναι νωρίς λόγω των μεγάλων απωλειών που συνεχίζουν να έχουν αρκετά βαριά χαρτιά από την αρχή του έτους.

AS COMPANY: Μόλις πήγε ξανά 2 ευρώ βγήκαν πάλι μεγάλοι πωλητές για τα δεδομένα της. Η προσφορά βέβαια μαζευόταν όμορφα. Ίσως κάποιοι να απογοητεύτηκαν από την ατζέντα της γενικής συνέλευσης. Λέει στα θέματα για αύξηση ονομαστικής αξίας αλλά δε λέει για μείωση. Κάποιοι μάλλον περίμεναν επιστροφή κεφαλαίου φέτος. Η ισχυρή ρευστότητα που διαθέτει της το επιτρέπει, αλλά ίσως λόγω συνθηκών να το κάνει την επόμενη χρονιά.

Την πήγαν μέχρι και το -8% και τελικά έκλεισε στα 1,9150 ευρώ και στο -3,77% με όγκο 102 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 25 εκατ. ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Βγήκαν κομμάτια σήμερα, αλλά θεωρούμε λογικές και τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αφού από τα 0,60 ευρώ πήγε σχεδόν στα 0,90 ευρώ. Πρέπει να δούμε τιμές πάνω από 0,92 ευρώ ώστε να θεωρήσουμε ότι η συσσώρευση έχει διασπαστεί.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Με κέρδη και αυτή η μετοχή από την αρχή του έτους. Είναι και πάνω από την τιμή που την είχε επιλέξει η στήλη. Πέρασε αρκετά δύσκολες μέρες πριν λίγους μήνες, αλλά ξαναβρίσκει το δρόμο της. Θα λέγαμε πως θα θέλαμε να τη δούμε προς τα 3,80 ευρώ πριν γίνουμε πιο ουδέτεροι.

QUEST: Αισιόδοξη η διοίκηση και μας άρεσε όσα είπε για τις ταμειακές ροές που μπορούν να μηδενίσουν στο τέλος του χρόνου τον καθαρό δανεισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης