Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16,1% η διαφορά για τη ΝΔ, 35,1% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ – Απαισιοδοξία για οικονομία και κορωνοϊό

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 16,1% η διαφορά για τη ΝΔ, 35,1% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ – Απαισιοδοξία για οικονομία και κορωνοϊό
Παραμένει το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis
Ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση (σε δείγμα 1.205 ατόμων) της Metron Analysis, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται με 35,% (-1,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 19% (+0,8%) του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ, σταθερά στο χαμηλό 6,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.
Η κρίση του κοροναϊού εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών στην έρευνα η οποία άλλωστε διεξήχθη σε μια περίοδο που καταγράφονταν σημαντικά γεγονότα γύρω από την πανδημία.









Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Πρωθυπουργού, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταλληλότερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2%, η Φώφη Γεννηματά με 2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%.
Μεγάλο ποσοστό έχει συγκεντρώσει και η απάντηση «κανένας», καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να αναφέρει κάποιο όνομα στην απάντηση του.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 59%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 41% ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 26 % και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.
Σε ερώτηση: Πιστεύετε ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας ή είναι μπροστά μας, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών απάντησε πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».


Αναλυτικά, σε ποσοστό 67% οι πολίτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον και απάντησαν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε αντίθεση με το 24% που απάντησε πως «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω».
Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού όταν αυτό βγει στην κυκλοφορία, στις αρχές του 2021.
Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλουν να πάνε να το κάνουν σε αντίθεση με το 41% που δεν θέλουν να πάνε.
Μόλις το 8% δεν θέλησε να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.


Μικρή είναι η διαφορά στο ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η πορεία της Ελλάδας αυτήν την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση με αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα οι πολίτες σε ποσοστό 49% πιστεύουν πως οι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε αντίθεση με το 42% που πιστεύουν ότι η Ελλάδα κατευθύνεται λανθασμένα.
Αναφορικά με το ποιο πρόβλημα πιστεύουν οι πολίτες είναι σημαντικότερο αυτό το διάστημα, τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα και συντριπτικά.
Το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν η «Επιδημία του κορωνοϊού και η Ιατρική Περίθαλψη» ενώ ακολουθεί η οικονομία με 21%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης