Τελευταία Νέα
Πολιτική

Metron Analysis, Pulse: Προβάδισμα 17% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Απαισιοδοξία για οικονομία και κορωνοϊό - Το 75% υπέρ της παράτασης του lockdown

Metron Analysis, Pulse: Προβάδισμα 17% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Απαισιοδοξία για οικονομία και κορωνοϊό - Το 75% υπέρ της παράτασης του lockdown
Προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις της Pulse και της Metron Analysis, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση με πολλά ανοικτά μέτωπα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Metron Analysis, σε δείγμα 1.205 ατόμων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται της μείζονος αντιπολίτευσης με 35,% (-1,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 19% (+0,8%) του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ, σταθερά στο χαμηλό 6,1%, και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%.
Από την άλλη, η δημοσκόπηση της Pulse δίνει προβάδισμα με 40% στη ΝΔ, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7% και το ΚΚΕ με 6%.
Κοινή συνισταμένη και για τις δύο δημοσκοπήσεις είναι η ανησυχία που προκαλεί στους πολίτες η πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
Aνήσυχοι για την επιδημία στη χώρα μας δηλώνουν σχεδόν οι 8 στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse, ενώ, όπως αναφέρει η Metron Analysis, σε ποσοστό 67% οι πολίτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον και απάντησαν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε αντίθεση με το 24% που απάντησε πως «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω».
Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού όταν αυτό βγει στην κυκλοφορία, στις αρχές του 2021.
Αναφορικά με το ποιο πρόβλημα πιστεύουν οι πολίτες είναι σημαντικότερο αυτό το διάστημα, τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα και συντριπτικά για τη Metron Analysis.
Το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν η «Επιδημία του κορωνοϊού και η Ιατρική Περίθαλψη» ενώ ακολουθεί η οικονομία με 21%.
Aπό την άλλη, σύμφωνα με την Pulse, υπέρ της διατήρησης του lockdown, τάσσονται με 88% οι συνταξιούχοι, αλλά και οι επιχιερηματίες-επαγγελματίες με ποσοστό 72%, παρά τις οικονομικές επιπτώσεις.
Υπέρ της διατήρησης των μέτρων τάσσονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό 73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.

Δημοσκόπηση Metron Analysis

Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση (σε δείγμα 1.205 ατόμων) της Metron Analysis, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται με 35,% (-1,1% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση) έναντι 19% (+0,8%) του ΣΥΡΙΖΑ.
Τρίτο κόμμα παραμένει το ΚΙΝΑΛ, σταθερά στο χαμηλό 6,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 4,2%, το ΜέΡΑ25 με 2,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,1%.
Η κρίση του κοροναϊού εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πολιτών στην έρευνα η οποία άλλωστε διεξήχθη σε μια περίοδο που καταγράφονταν σημαντικά γεγονότα γύρω από την πανδημία.









Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του Πρωθυπουργού, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταλληλότερος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2%, η Φώφη Γεννηματά με 2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%.
Μεγάλο ποσοστό έχει συγκεντρώσει και η απάντηση «κανένας», καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να αναφέρει κάποιο όνομα στην απάντηση του.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 59%, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 41% ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 26 % και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.
Σε ερώτηση: Πιστεύετε ότι τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω μας ή είναι μπροστά μας, το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών απάντησε πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».


Αναλυτικά, σε ποσοστό 67% οι πολίτες δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το μέλλον και απάντησαν πως «τα χειρότερα είναι μπροστά μας» σε αντίθεση με το 24% που απάντησε πως «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω».
Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες θα πάνε να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού όταν αυτό βγει στην κυκλοφορία, στις αρχές του 2021.
Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε πως θέλουν να πάνε να το κάνουν σε αντίθεση με το 41% που δεν θέλουν να πάνε.
Μόλις το 8% δεν θέλησε να απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.


Μικρή είναι η διαφορά στο ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η πορεία της Ελλάδας αυτήν την συγκεκριμένη δύσκολη περίοδο, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση με αυτούς που πιστεύουν το αντίθετο σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα οι πολίτες σε ποσοστό 49% πιστεύουν πως οι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση σε αντίθεση με το 42% που πιστεύουν ότι η Ελλάδα κατευθύνεται λανθασμένα.
Αναφορικά με το ποιο πρόβλημα πιστεύουν οι πολίτες είναι σημαντικότερο αυτό το διάστημα, τα ευρήματα είναι ξεκάθαρα και συντριπτικά.
Το 54% των ερωτηθέντων απάντησαν η «Επιδημία του κορωνοϊού και η Ιατρική Περίθαλψη» ενώ ακολουθεί η οικονομία με 21%.


Δημοσκόπηση Pulse

Προβάδισμα 17% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ καθώς προηγείται με 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.
Image
Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν σχεδόν οι 8 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Νοεμβρίου 2020 της PULSE.
Το ποσοστό 78% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου είναι το πιο υψηλό.
Το ίδιο ποσοστό 78% ανησυχούσε και τον Απριλίο κατά την έξαρση του πρώτου κύματος.
Image
Στην ερώτηση, πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νεού κορωνοϊου στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8%, λίγο έως ελάχιστα.
Image
Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιώμενοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (απο 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30-44 ετών) σε ποσοστό 74%.
Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των νέων (από 17 έως 29 ετών), σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες σε ποσοστό 61%.
Image
Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.
Image
Σε επαγγελματικές τάξεις, υπέρ της διατήρησης του lockdown, τάσσονται με 88% οι συνταξιούχοι, αλλά και οι επιχιερηματίες-επαγγελματίες με ποσοστό 72%.
Υπέρ της διατήρησης των μέτρων τάσσονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό  73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.
Image
Image
Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μαλλον όχι και σίγουρα όχι.
Image
Σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης