Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως θα γίνονται τα ταξίδια το 2021

tags :
Πως θα γίνονται τα ταξίδια το 2021
Οι γυναίκες τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στις διακοπές τους σε εξωτερικούς χώρους, είτε στην παραλία είτε στα βουνά
Μέσα στην πανδημία Covid-19 είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε μελλοντικές εξελίξεις.
Ωστόσο, η ταξιδιωτική πύλη eDreams Odigeo προσπάθησε να παράσχει μια εικόνα για την αλλαγή της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς, σύμφωνα με την τρέχουσα ταξιδιωτική διάθεση και τα μελλοντικά σχέδια των τουριστών.
Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτήθηκαν περίπου 10.000 άτομα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.
Η μελέτη περιελάμβανε μια ματιά στις τρέχουσες και μελλοντικές ταξιδιωτικές τάσεις.

Οι διαφορές στα ταξίδια μεταξύ φύλων

Εκτός από ορισμένες ήπιες παραλλαγές των προτιμήσεων διακοπών των εθνικοτήτων, υπήρχαν επίσης ορισμένες διαφορές μεταξύ των φύλων.
Οι γυναίκες τείνουν να επικεντρώνονται περισσότερο στις διακοπές τους σε εξωτερικούς χώρους, είτε στην παραλία είτε στα βουνά. Το 50,3% το βλέπουν ως ασφαλές μέρος για το ταξίδι τους.
Οι άνδρες ταξιδιώτες, επικεντρώνονται περισσότερο στη συγκεκριμένη κατάσταση διαμονής. Το 40,4% αισθάνονται ασφαλείς, ειδικά σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα διακοπών.

Οι νέοι βλέπουν λιγότερους κινδύνους

Οι ειδικοί περιγράφουν την αλλαγή στην κοινωνική και οικονομική αλληλεπίδραση που προκλήθηκε από την τρέχουσα εξαιρετική κατάσταση ως το «φαινόμενο Covid-19», το οποίο είναι επίσης ορατό στα αποτελέσματα της μελέτης.
Άτομα ηλικίας 35 ετών και άνω αποφεύγουν τα σχέδια διακοπών (35,6%).
Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρούν τις διακοπές ως αμφισβητήσιμες λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα στοιχεία. Και δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν το 2021.
Συγκριτικά, οι νεότερες γενιές είναι πιο σίγουρες για το μέλλον. Το 53,9% των 18-24 ετών και το 48,9% των 25-34 ετών έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα των γενικών μέτρων ασφαλείας και των κανονισμών υγιεινής. Άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω έχουν αυτήν την άποψη πολύ πιο προσεκτικά με μόλις κάτω του 34%.

Ασφάλεια στις κρατήσεις

Για τους ταξιδιώτες είναι επίσης σημαντικό πώς προστατεύονται οι κρατήσεις τους. Περίπου το 57% των ταξιδιωτών θα ήθελε εγγυημένες αποζημιώσεις για έξοδα ταξιδιού και διαμονής εάν ακυρωθούν λόγω του Covid-19. Επιπλέον, το 46% είπε ότι θεωρούν απαραίτητο ένα εμβόλιο κατά του Covid-19 πριν κλείσουν ξανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Δημοφιλή ταξίδια τα σύντομα και της τελευταίας στιγμής

Γενικά, η ελπίδα για μεγαλύτερες διακοπές αυξάνεται, αλλά οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στον προγραμματισμό των διακοπών τους.
Προτιμούν τα σύντομα ταξίδια (28%) και τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής (41,8%).
Ωστόσο, περισσότερο από το ένα τέταρτο θα ήθελαν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους στο εγγύς μέλλον.

Προορισμοί

Όσον αφορά στον προορισμό ταξιδιού το 2021, οι παραθεριστές προς το παρόν δεν είναι σίγουροι για αυτόν που θα επιλέξουν για τις επερχόμενες διακοπές τους.
Το 43% των ταξιδιωτών είπε ότι προτιμούν ήδη γνωστούς προορισμούς, ενώ το 37% θέλει να ταξιδέψει μόνο σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς περιοχές από τις κρατικές αρχές.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης