Διεθνή

ΗΠΑ: Ρεκόρ με 91.000 ασθενείς με covid στα νοσοκομεία – Ξεπέρασαν τους 263.000 οι νεκροί

tags :
ΗΠΑ: Ρεκόρ με 91.000 ασθενείς με covid στα νοσοκομεία – Ξεπέρασαν τους 263.000 οι νεκροί
Φόβοι ότι η Ημέρα των Ευχαριστιών θα επιδεινώνει την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού
Ρεκόρ στον αριθμό των ασθενών με covid που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο και για 17η συνεχόμενη ημέρα, τη στιγμή που αυξητικές είναι και οι τάσεις στον αριθμό των νεκρών.
Συγκεκριμένα, οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με covid στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 90.481 ενώ άλλοι 1.232 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των θυμάτων να υπολογίζεται σε 263.455.
Επιπλέον, καταγράφηκαν άλλες 110.611 νέες μολύνσεις, οι οποίες συνολικά ανέρχονται σε περίπου 12,9 εκατομμύρια.
Και ενώ οι περισσότερες Πολιτείες καταγράφουν συνεχή ρεκόρ σε μολύνσεις, εισαγωγές σε νοσοκομεία και θανάτους και λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του ιού, οι επιστήμονες διατυπώνουν την έντονη ανησυχία τους πως ο εορτασμός της Ημέρας των Ευχαριστιών μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα έξαρση κρουσμάτων.

Φόβοι για 4.000 νεκρούς την ημέρα
 
Παρά τις συστάσεις των ειδικών να αποφευχθούν συναθροίσεις και μετακινήσεις, εκατομμύρια Αμερικάνοι τις αψήφησαν, ταξιδεύοντας προς διάφορα σημεία της χώρας για να γιορτάσουν οικογενειακά αυτή τη γιορτή.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, οι επιστήμονες αναμένουν με αγωνία το πώς θα αποτυπωθεί η στάση των Αμερικάνων στην πορεία της επιδημίας στις ΗΠΑ, με κάποιους από αυτούς να εκτιμούν πως ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων θα διπλασιαστεί σε διάστημα 10 ημερών, κάτι που σημαίνει πως οι ΗΠΑ θα μετρούν καθημερινά περίπου 4.000 νεκρούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως πολλές Πολιτείες – Πενσιλβάνια, Τζόρτζια, Κάνσας – επικοινώνησαν καθ’όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας με πολίτες τους σε μια προσπάθεια να τους προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που ενέχουν από τις μαζικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις, επισημαίνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει μια έξαρση πάνω στην έξαρση που ήδη καταγράφεται σε όλη την χώρα.
Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί το στοιχείο από μελέτη του CDC, βάσει του οποίου εκτιμάται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου έχει καταγραφεί μόλις το 1 από τα 8  κρούσματα στις ΗΠΑ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης