Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά ταξίδια - Ποια χώρα της ΕΕ ξεκινά πτήσεις στις ΗΠΑ

tags :
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά ταξίδια - Ποια χώρα της ΕΕ ξεκινά πτήσεις στις ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα ταξίδια στις ΗΠΑ σε υπηκόους τρίτων χωρών από τη Βραζιλία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και από 26 άλλες ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης Σένγκεν
Οι ΗΠΑ ενδέχεται σύντομα να τερματίσουν την απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες που προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές.
Ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με πηγές εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα ταξίδια στις ΗΠΑ σε υπηκόους τρίτων χωρών από τη Βραζιλία, την Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και από 26 άλλες ευρωπαϊκές χώρες της ζώνης Σένγκεν.
Πρόκειται για Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.
Το Reuters αναφέρει πως το σχέδιο άρσης της απαγόρευσης εισόδου υποστηρίζουν τα μέλη της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Αντίθετα τα σχέδια δεν περιλαμβάνουν την κατάργηση της απαγόρευσης για ταξιδιώτες που έχουν πρόσφατα επισκεφθεί την Κίνα ή το Ιράν.
Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η άρση των απαγορεύσεων θα δώσει ώθηση στις αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ που αγωνίζονται να επιβιώσουν. Στις ΗΠΑ η πτώση των διεθνών ταξιδιών άγγιξε το 70%.
Το χρονοδιάγραμμα για την τελική απόφαση παραμένει ασαφές, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να απορρίψει το σχέδιο.
Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν επηρεαστεί και από την πτώση των αμερικανικών ταξιδιών στο εξωτερικό από τότε που κηρύχθηκε η πανδημία, τον Μάρτιο.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύουν ακόμη την είσοδο σε Αμερικανούς ταξιδιώτες. Με εξαίρεση την Βρετανία και την Ιρλανδία με την προϋπόθεση καραντίνας για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη.

Η Ιταλία θα ξεκινήσει τις πρώτες πτήσεις «χωρίς Covid-19» μεταξύ ΗΠΑ-Ευρώπης

Η Ιταλία, η χώρα που καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στην ΕΕ από τους Αμερικανούς τουρίστες που ανέρχονται σε 8,3 δις δολάρια, ξεκινά τις πρώτες πτήσεις της Ευρώπης «χωρίς Covid-19» στις ΗΠΑ. Με επιβάτες που έχουν δοκιμαστεί αρνητικά στον ιό.
Καταργώντας την υποχρέωση καραντίνας για νέες αφίξεις, με αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν από την επιβίβαση. Και μια ταχεία αντιγονική δοκιμή κατά την άφιξη στη Ρώμη.

Συμφωνία Φιουμιτσίνο με Alitalia και Delta Air Lines

Το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia και Delta Air Lines των ΗΠΑ.
Η συμφωνία αφορά ειδικές πτήσεις μεταξύ επιλεγμένων πόλεων της Βόρειας Αμερικής και της ιταλικής πρωτεύουσας, από τον Δεκέμβριο.
Παρόμοιοι ταξιδιωτικοί “διάδρομοι” θα δοκιμαστούν επίσης μεταξύ της Ρώμης Μονάχου και Φρανκφούρτης.
Η κίνηση ακολουθεί την έναρξη τον Σεπτέμβριο πτήσεων εσωτερικού “χωρίς Covid-19” μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου.
Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου “τα νέα πρωτόκολλα ταξιδιού, έχουν προγραμματιστεί σε πειραματική βάση σε πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Φιουμιτσίνο και θα ξεκινήσουν σταδιακά από τον Δεκέμβριο”.
Η πιλοτική φάση στοχεύει στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της λειτουργικότητας των νέων διαδικασιών ταξιδιού. Εξετάζοντας την εφαρμογή τους ευρέως το καλοκαίρι του 2021.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης