Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Δικαστήριο πήρε την επιμέλεια του παιδιού από την μητέρα διότι δούλευε ως νοσοκόμα σε κλινική για τον COVID19

Τουρκία: Δικαστήριο πήρε την επιμέλεια του παιδιού από την μητέρα διότι δούλευε ως νοσοκόμα σε κλινική για τον COVID19
Μια άνευ προηγουμένου υπόθεση στην Τουρκία
Δικαστική απόφαση που αποσύρει την προσωρινή επιμέλεια ενός παιδιού, επικαλούμενο έκθεση της μητέρας στον COVID-19 επειδή είναι νοσοκόμα, εξόργισε τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.
Μια νοσοκόμα η οποία υπηρετούσε στο τμήμα υπηρεσιών φροντίδας ενός κρατικού νοσοκομείου στη βόρεια επαρχία του Όρντο, υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και αρχικά έλαβε προσωρινή επιμέλεια του 5χρονου γιου της.
Ωστόσο, ο πατέρας, υπέβαλε αναφορά στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα που εργάζεται ως νοσοκόμα ασθενοφόρου, θέτει την υγεία του γιου τους σε σοβαρό κίνδυνο.
Ο πατέρας είπε επίσης ότι το παιδί έχει χρόνια ασθένεια.
Το δικαστήριο ανέθεσε προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα, με την απόφαση να αναφέρει ότι είναι προς όφελος του παιδιού, δεδομένης της εξαιρετικά μεταδοτικής φύσης του κοροναϊού.
Ο Semih Durmuş, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Υγείας και Κοινωνικής Υπηρεσίας (Sağlık-Sen), δήλωσε ότι δημιουργείται μια τραγική κατάσταση με την απόφαση του δικαστηρίου.
"Δεν είναι αποδεκτό να στερηθούν τα παιδιά τους οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, λόγω του επαγγέλματος τους.
Έχουμε διαμαρτυρηθεί για αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου που δεν βασίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία", δήλωσε ο Durmuş.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης