Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεταρρυθμίσεις και όχι υψηλότερους φόρους ζητά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών

Μεταρρυθμίσεις και όχι υψηλότερους φόρους ζητά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών

Ο Rainer Dulger, νέος επικεφαλής της BDA, επισημαίνει ότι οι φόροι θα πνίξουν την ανάκαμψη της οικονομίας
Θαρραλέες οικονομικές μεταρρυθμίσεις αντί να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το υψηλό κόστος της κρίσης της πανδημίας από τα δημόσια ταμεία. ζητά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών Rainer Dulger.
«Οι μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιτευχθεί οικονομικός δυναμισμός φέρνουν υψηλότερα φορολογικά έσοδα χωρίς να πρέπει να αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Όσο δεν ακολουθείται αυτός ο δρόμος, δεν υπάρχει βάση για αυξήσεις φόρων», είπε σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).
«Βλέπω με ανησυχία ότι κατά την πορεία προς το εκλογικό έτος 2021 - σε αντίθεση με την οικονομική κρίση το 2009 - υπάρχει ένας πολιτικός ανταγωνισμός για το ποιές και πόσο μεγάλες θα πρέπει να είναι οι αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις, αλλά αυτό δεν θα δημιουργήσει οικονομικό δυναμισμό, μάλλον καταπνίγει την ευελπιστούμενη ανάκαμψη», συνέχισε.
Ωστόσο, ο Dulger υπερασπίστηκε την μέχρι τώρα παρασχεθείσα κρατική οικονομική βοήθεια ύψους δισεκατομμυρίων προς τις επιχειρήσεις:

Οικονομία της αγοράς

«Αναγνωρίζω ότι εμείς - επιχειρήσεις και εργαζόμενοι - λαμβάνουμε μεγάλη κρατική βοήθεια σε αυτές τις ειδικές στιγμές
Αυτή η ενίσχυση είναι κατάλληλη και αποτελεσματική, έστω και αν δεν είναι καθαρή οικονομία της αγοράς.
Γι αυτό και είναι ακόμη πιο σημαντικό να επιστρέψουμε γρήγορα στην πολιτική της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς.
Ισχυρές επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν ασφαλείς θέσεις εργασίας σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους διασφαλίζουν ότι στο τέλος πολλά χρήματα πηγαίνουν στο δημόσια ταμεία μέσω των φόρων και των κοινωνικών εισφορών.
Αυτή ήταν επίσης και η συνταγή επιτυχίας μετά την οικονομική κρίση πριν από δέκα χρόνια.
Εξ αυτού του λόγου χρειάζεται τώρα μια πολιτική που να επιτρέπει και να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, να ενθαρρύνει την προθυμία για ανάληψη κινδύνου και να επενδύει αντί να την τιμωρεί», τόνισε στην FAZ.
Ο Dulger εξελέγη νέος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γερμανικών Εργοδοτικών Ενώσεων (BDA) την Πέμπτη.
Μαζί με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (DGB), Reiner Hoffmann, είναι οι υψηλότεροι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης