Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΥ: Άγνωστο αν είναι ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Θέλουμε περισσότερα στοιχεία

ΠΟΥ: Άγνωστο αν είναι ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Θέλουμε περισσότερα στοιχεία
Άγνοια για την ασφάλεια του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού δηλώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Άγνοια για την ασφάλεια του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το οποίο αναπτύσσει η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δηλώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Όπως είπαν οι επιτελείς του ΠΟΥ, θα απαιτηθούν περισσότερα δεδομένα από τις δοκιμές εμβολίων της AstraZeneca για τον ιό ώστε να προσδιοριστούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, ύστερα μάλιστα από την ανησυχία που εξέφρασε ομάδα εμπειρογνωμόνων στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι τιμή της μετοχής της AstraZeneca μειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, μετά την ανακοίνωση των ενδιάμεσων αποτελεσμάτων από τις δοκιμές εμβολίων εκ μέρους της εταιρείας.
Σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, μία μικρότερη ομάδα ανθρώπων, όλοι κάτω των 55 ετών, έλαβαν χαμηλότερη δόση του εμβολίου, ακολουθούμενη από μια πλήρη δόση, και μια μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων έλαβε δύο πλήρεις δόσεις του εμβολίου.
Το εμβόλιο βρέθηκε να είναι 90% αποτελεσματικό στην ομάδα που έλαβε τη μικρότερη δόση, ενώ η μεγαλύτερη ομάδα έδειξε μόνο 62% αποτελεσματικότητα.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed του Λευκού Οίκου, δήλωσαν ότι ανησυχούν για τις διαφορετικές ηλικίες μεταξύ των δύο ομάδων.
Εν μέσω αυτών των ανησυχιών, ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε στο Bloomberg την Πέμπτη ότι η εταιρεία πιθανότατα θα ξεκινήσει μια νέα μελέτη για να εξετάσει το καθεστώς χαμηλότερης δόσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης