Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε Ιράν και Ισραήλ μετά τη δολοφονία Fakhrizadeh

Γερμανία: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε Ιράν και Ισραήλ μετά τη δολοφονία Fakhrizadeh
Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να αποφύγουν τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της κατάστασης
Φόβο για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Mohsen Fakhrizadeh, εκφράζει και η Γερμανία , με το Βερολίνο να καλεί όλες τις πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Ιράν Rouhani για αντίποινα προς το Ισραήλ, το οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τη δολοφονία, το Βερολίνο παραίνεσε τους εμπλεκόμενους να αποφύγουν την κλιμάκωση της έντασης που θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
«Λίγες εβδομάδες προτού αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τον στόχο των συνομιλιών με το Ιράν, ώστε η διένεξη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν να μπορέσει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
«Προτρέπουμε επομένως όλες τις πλευρές να αποφύγουν τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω κλιμάκωση της κατάστασης», καταλήγει η ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι και ο γ.γ του ΟΗΕ Antonio Guterres εξέφρασε την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και κάλεσε τις δύο πλευρές σε αυτοσυγκράτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης