Πολιτική

Κοινό μήνυμα εγρήγορσης και τήρησης των μέτρων έστειλαν Μητσοτάκης, Ζέρβας και Τζιτζικώστας

Κοινό μήνυμα εγρήγορσης και τήρησης των μέτρων έστειλαν  Μητσοτάκης, Ζέρβας και Τζιτζικώστας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό
Κοινό μήνυμα της εγρήγορσης και της τήρησης των μέτρων έστειλαν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος ο Υπουργός Υγείας ,Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.
Ο Πρωθυπουργός και οι δύο τοπικοί άρχοντες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις ημιαστικές περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή σχετικά κινητικότητα.
Συμφωνήθηκε ότι η έμφαση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι στην προσπάθεια να υπάρξει σαφής αποκλιμάκωση της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και όχι σε ένα πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το όποιο άνοιγμα πρέπει να είναι σταδιακό και ιδιαίτερα προσεκτικό.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου ανέφερε ότι «μέσα από τη συζήτηση που έγινε προέκυψε η ανάγκη να συνεχιστούν τα μέτρα και, βεβαίως, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι», προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση δεν βιάζεται, παρακολουθεί πάντοτε την εξέλιξη της πανδημίας και θα αποφασίσει αναλόγως και μετά την εισήγηση των ειδικών».
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύεται συνεχώς και θα αντέξει ότι και να γίνει, ενώ χαρακτήρισε αισιόδοξο το μήνυμα από τη μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα αυτά θα φανούν τις επόμενες μέρες.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας δήλωσε πως εξέφρασε στον πρωθυπουργό τον προβληματισμό του για το άνοιγμα της οικονομίας το επόμενο διάστημα.
«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει πάρα πολύ προσεκτικά, στην περιοχή μας, σε όλη τη Β. Ελλάδα και σε ότι αφορά τα σχολεία», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας , ο οποίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει ως κυβέρνηση την απόφαση στήριξης όλων επιχειρήσεων και των κλάδων της οικονομίας που έχουν χτυπηθεί από τα μέτρα, και να υπάρξει επέκταση και τον Δεκέμβριο και για τον Ιανουάριο.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας , ανέφερε πως έθεσε στον πρωθυπουργό συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένες προτάσεις για τη Θεσσαλονίκη.
«Θεωρώ ότι με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown.
Δεν θα ζητήσω ποτέ ως δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη μέρα της πόλης.
Άρα το οποιοδήποτε άνοιγμα αφορά το εμπόριο, την εστίαση θα έχει να κάνει με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά.
Είναι δεδομένο το τρίτο κύμα της πανδημίας, η αναζωπύρωση, όπως λένε οι γιατροί, άρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το φόβο να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο ή και τον Ιανουάριο», τόνισε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος και σημείωσε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα.
Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ένα αντιστάθμισμα στα αυστηρά μέτρα που επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης και όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επιχειρηματίες και ανέργους να συνεχιστούν και το Δεκέμβριο, ενώ  διατύπωσε προτάσεις για τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη νοσοκομείων, γιατρών, νοσηλευτών, τη βοήθεια στον ΟΑΣΘ και την τοποθέτηση εντεταλμένου συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης