Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στον status fm της Θεσσαλονίκης: Τα νοσοκομεία αντέχουν - Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο

Μητσοτάκης στον status fm της Θεσσαλονίκης: Τα νοσοκομεία αντέχουν -  Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο
«Δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
«Παρά την πρωτοφανή πίεση που δέχτηκε το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία άντεξαν, αντέχουν και θα αντέχουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας παράλληλα πως θα είναι ανεπίτρεπτο να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα τώρα που θα ξεκινάμε να χαλαρώνουμε.
Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον status fm αφού υπογράμμισε ότι o «μόνος δρόμος για την κυβέρνηση είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ότι «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στα βήματα που θα κάνουμε εφεξής για να μην διακινδυνεύσουμε μία νέα έξαρση της πανδημίας». ,
Αναφερόμενος στις ΜΕΘ τόνισε ότι «αυτήν την ώρα έχουμε πάνω από 1230 κλίνες ΜΕΘ,  όταν παραλάβαμε 567», προσθέτοντας πως «με γρήγορα βήματα η Ελλάδα αποκτά αποτελεσματικότερο κράτος, αυτό θέλει ο πολίτης, να αισθάνεται σιγουριά».
Αναφερόμενος στα εμβόλια, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «δεν θα ξεφύγουμε από την πανδημία εάν δεν υπάρξει ικανός εμβολιασμός».
Όπως είπε, «θα ξεκινήσουμε μία μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία.
Πρώτος εγώ και η οικογένεια μου θα κάνουμε το εμβόλιο.
Προτρέπω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί».
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται, τώρα που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινάμε να χαλαρώνουμε, να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα.
Αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο», ενώ ζήτησε «πραγματικά λίγη υπομονή και ακόμη μία παραπάνω προσπάθεια εν όψει των Χριστουγέννων».
Ανέφερε ότι «πρέπει, πάση θυσία, να αποφύγουμε τις συνάξεις στα σπίτια, είναι ο πλέον επικίνδυνος τρόπος μετάδοσης του ιού, θα επιτρέψουμε μόνο μία συν μία οικογένεια για τις γιορτές, διαλέξτε με ποια οικογένεια θέλετε να περάσετε τις γιορτές, σε αυτό το σημείο θα είμαστε πολύ αυστηροί».
Τέλος, κάνοντας αναφορά στην ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η στείρα αντιπολίτευση, η οποία σαν να επιζητεί την καταστροφή για να διεκδικήσει πολιτικό οξυγόνο προσωπικά με ξεπερνά, αλλά αυτό το κρίνουν οι πολίτες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης